Capodoperele lui Salvador Dali în Art Store pe Samsung The Frame TV

292
Capodoperele lui Salvador Dali in Art Store pe The Frame
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că primește 12 dintre cele mai uimitoare capodopere ale lui Salvador Dali la Samsung Art Store. Colecția specială ajunge în Magazinul de Artă din The Frame în parteneriat cu Fundația Gala-Salvador Dalí, instituția culturală privată fondată de pictor însuși cu misiunea de a-și promova lucrările artistice, culturale și intelectuale în Spania și în străinătate.

Salvador Dali este recunoscut la nivel mondial pentru stilul său suprarealist caracterizat de imagini de vis, iluzii atrăgătoare și atenție meticuloasă la detalii. Acest stil l-a făcut unul dintre cei mai apreciați și enigmatici artiști ai ultimilor 100 de ani. Cu picturi care invită privitorul să se apropie și să examineze interacțiunile neașteptate dintre bizar și monden, Salvador Dali a captivat publicul de la prima sa lucrare a fost afișată la Barcelona, ​​Spania, în 1925.

„Acest parteneriat cu Samsung oferă Fundației Gala-Salvador Dali o scenă globală pentru a împărtăși capodoperele și moștenirea lui Dali cu o generație complet nouă, nativă digitală”. A declarat Andrea Fisher-Scherer, director general al licențelor pentru mărfuri la Artists Rights Society, potrivit Samsung Newsroom. Artists Rights Society este organizația. care a ajutat la asigurarea unui acord între Fundația Gala-Salvador Dali și Samsung.

Art Store primește noi opere semnate de Salvador Dali

Lucrările prezentate care ajung în Art Store sunt unele dintre cele mai notabile ale artistului. Amintim printre ele „Persistența memoriei” (1931), „Ispitirea Sfântului Antonie” (1946) și „Lebedele reflectând elefanții” (1937). Ele provin de la Fundația Gala-Salvador Dali, precum și de la alte instituții globale și colecții private.

Dali, născut în orașul catalan Figueres, din nord-estul Spaniei. El și-a petrecut o mare parte din viață în acea regiune, creând opere de artă inovatoare care vor inspira deopotrivă artiștii și spectatorii de-a lungul generațiilor. Dar Dali a aspirat întotdeauna să împărtășească viziunea sa artistică cu un public mult mai larg. Picturile lui uimitoare și suprarealiste au fost expuse la expoziții în Paris, Londra și New York. Dali a colaborat cu artiști și intelectuali renumiți ai timpului său, inclusiv Coco Chanel, Sigmund Freud și Pablo Picasso, printre alții.

„Portrait De Paul Eluard” este cea mai scumpă operă a lui Dali. Pe 10 februarie 2011 casa de licitații Sotheby’s a vândut pictura pentru 13,5 milioane de lire. „Printemps Necrophilique” s-a vândut în 2022 cu peste 10 milioane de lire sterline.

În onoarea moștenirii internaționale a lui Salvador Dali și a cererii ridicate pentru operele de artă în Samsung Art Store, Samsung a recunoscut importanța securizării acestui parteneriat extrem de important pentru iubitorii de artă de pe tot globul. Fundația Gala-Salvador Dali extinde modul în care poate oferi acces digital instantaneu la unele dintre cele mai importante opere de artă ale lui Dali pentru milioane de oameni prin acest parteneriat special cu Samsung.

Opere de artă de Monet și Vermeer ajung și ele în Art Store

„Samsung Art Store conectează milioane de proprietari The Frame cu opere de artă de renume mondial. Acestea se află în muzee, instituții și colecții private din întreaga lume. Suntem încântați să colaborăm cu Fundația Gala-Salvador Dali pentru a aduce operele sale la Samsung Art Store”. A declarat Daria Greene, Global Curator la Samsung Art Store.

„Una dintre cele mai mari dorințe ale sale a fost ca arta sa să ajungă la un public mai larg”. A spus Claudia Galli, istoric de artă la Fundația Gala-Salvador Dali. „Dali ar fi cu adevărat impresionat să fie în casele oamenilor.”

Pentru a onora sosirea lui Dali în Art Store a fost lansat un scurt documentar care sărbătorește viața și opera lui, ca parte a seriei video Samsung „Meet the Artist”.

Pe lângă aceste piese de la Salvador Dali, spectatorii pot explora mii de lucrări de artă de la alți maeștri. Capodopere realizate de Claude Monet, Johannes Vermeer și Julia Contacessi au ajuns și ele în Samsung Art Store. În plus, Samsung Art Store prezintă artă de la cele mai mari Muzee ale lumii. De exemplu, de la Muzeul Victoria și Albert din Londra; Galeria Națională din Singapore; Muzeul Belvedere din Viena; Muzeul Prado din Madrid și Muzeul de Stat din Berlin.