Samsung lansează în sfârșit asistență eSIM pe telefoanele Galaxy din SUA

540
Samsung lanseaza in sfarsit asistenta eSIM pe telefoanele Galaxy din SUA
Sursa Foto: androidpolice.com

Deși mai multe dispozitive au tehnic un eSIM, doar iPhone-urile Apple și seria Pixel de la Google permit utilizatorilor din SUA să se conecteze la rețele folosind cardurile digitale incluse în telefoanele lor. Multe dintre flagship-urile recente Samsung au, de asemenea, eSIM-uri incorporate, dar nu sunt folosite. Din fericire, acest lucru se schimbă în cele din urmă în SUA. Acum T-Mobile a adăugat suport pentru eSIM pe dispozitivele Samsung din rețeaua sa, începând cu seria Galaxy Note 20.

Un eSIM este un mic cip din telefon care acționează exact ca o cartelă SIM. Nu este o cartelă SIM fizică, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la introducerea acesteia în telefon sau schimbarea acesteia cu alte SIM-uri. Pentru a vă pune în funcțiune eSIM-ul contactați o rețea care acceptă eSIM-uri, iar aceasta îl va activa pentru dvs.

Schimbarea ar putea fi un semn bun pentru alte smartphone-uri Galaxy, inclusiv cea mai recentă gamă S21, conform AndroidPolice. Acesta le-ar permite proprietarilor să aibă două linii – una prin slotul fizic pentru SIM, și alta cu cel încorporat.

eSIM pentru utilizatorii de telefoane Galaxy din SUA

În loc să trebuiască să cumpărați un SIM real, telefonul are unul inclus de Samsung. Este în esență o cartelă SIM încorporată, care este actualizată pe măsură și când trebuie să fie. Deoarece un eSIM vă permite să stocați mai mult de o rețea în ea, veți putea comuta rapid între ele. Acest lucru are sens când nu aveți semnal, într-o zonă pe care rețeaua dvs. nu o acoperă.

Această schimbare ar putea părea mică, dar nu este așa. Pentru utilizatorii care au dorit să găsească o modalitate de a face conexiunile celulare mai simple, este ceva extraordinar. Acest lucru nu numai că permite comutarea digitală între rețele, dar oferă și o cale către telefoanele dual-SIM pentru proprietari. Primele telefoane pe care a fost activat eSIM-ul de T-Mobile sunt Galaxy Note 20 și Note 20 Ultra. Momentan nu există informații  despre o asistență similară pentru seria Samsung Galaxy S21.

eSIM sau embedded-SIM – modul de identitate al abonatului încorporat. O primă versiune a standardului a fost publicată în martie 2016, urmată de o a doua versiune în noiembrie 2016. În 2015, ceasul inteligent Samsung Gear S2 a fost primul dispozitiv cu un eSIM.

În prezent, Samsung are mai multe modele compatibile eSIM, deși primul bestseller este de fapt seria Samsung S20, deoarece Galaxy Fold a fost vândut în mod limitat. Iată modelele Samsung cu eSIM:

  • Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra
  • Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra
  • Samsung Galaxy S21, S21+, S21 Ultra
  • Samsung Galaxy Fold
  • Samsung Galaxy Z Flip
  • Samsung Watch (prin aplicația Samsung Wearable)

În afara activării eSIM, acest nou software include în SUA și câteva remedieri de erori și îmbunătățiri de securitate. Odată ce telefonul dvs. este actualizat, meniul de setări One UI va include un Manager card eSIM pentru a comuta între rețele.