Va continua Samsung politica de asistență software de șapte ani?

76
Suport software
Sursă foto: SamLover

Google aduce permanent inovații ecosistemului său Android pentru a-l menține înaintea celorlalți concurenți de pe piață, în special Apple. De-a lungul anilor, compania a făcut multe modificări sistemului său de operare pentru a-l face mai interesant și mai intuitiv. Printre altele este vorba de mai mulți ani de actualizări de Android și de securitate. Anul trecut seria Pixel 8 a primit șapte ani de suport Android. Dar, cu seria Galaxy S24 și Samsung a introdus șapte ani de asistența software.

Cu toate acestea, în prezent, Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra sunt singurele telefoane Samsung binecuvântate cu suport software îndelungat. Pe baza istoricului Samsung, este de așteptat ca politica de șapte ani pentru software să ajungă pe mai multe dispozitive. Cel mai probabil primele care vor beneficia de acest lucru vor fi Fold 6 și Flip 6.

Ultima modificare importantă a politicii de actualizare Samsung a avut loc în anul 2022, potrivit SamLover. Atunci gigantul coreean a lansat seria Galaxy S21, Galaxy S21 FE, Fold 3 și Flip 3 cu patru ani de suport software. Ulterior Samsung a trecut la cinci ani de suport software. Apoi Samsung a implementat această politica pentru dispozitivele emblematice ulterioare.

Cu timpul, politica de cinci ani pentru software a trecut și la dispozitivele mid-range, acum nu mai există diferențe semnificative între dispozitivele premium și cele accesibile. Deci, ne așteptăm ca Samsung să introducă politica de șapte ani de actualizare de software pe toate dispozitivele sale. Momentan doar seria Galaxy S24 beneficiază de această durată.

Cu ~2,1 miloane de locuitori orașul Paris este pe locul 9 în Europa între marile orașe. Istanbul (~15.656.000 locuitori) este pe primul loc în Europa. Este urmat de Moscova (~13.150.000) și Londra cu 8.927.000 de milioane (2024).

Samsung va lansa peste două luni pe Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 la Paris. Momentan Samsung nu a dat detalii despre extinderea suportului software de șapte ani pentru viitoarele modele. Totuși, sunt informații că Flip 6 și Fold 6 vor prim același suport ca seria Galaxy S24. De asemenea, ne așteptăm la același lucru și pentru seria Galaxy Tab S10 și Galaxy S24 FE. Despre ultimul știm că va fi lansat în toamnă, iar seria Galaxy Tab S10 posibil la începutul anului viitor.

Pe lângă Galaxy AI, cu un rol enorm în vânzările seriei Galaxy S24, suportul software de șapte ani este și el un motiv de atracție pentru noile telefoane emblematice. În acest fel este logic ca gigantul coreean să extindă acest suport pentru viitoarele dispozitive emblematice, dar și la modelele din seria Galaxy A, cel puțin la cele de vârf.