Samsung va beneficia (involuntar) de epidemia de coronavirus

1325
Sursa Foto: hdblog.it

Chiar și unele situații foarte rele, precum epidemia de coronavirus de la Wuhan, pot avea implicații pozitive, cel puțin pentru unii. În acest caz beneficiarul este compania Samsung. Sigur că, fără să prevadă nimic și oarecum forțat de împrejurări, gigantul tech a transferat majoritatea producției sale în afara Chinei.

Acum Samsung ar putea valorifica momentul de dificultate al principalilor rivali. Mai multe companii importante produc o mare parte din telefoanele lor mobile în China, pe lângă producătorii locali Huawei, Xiaomi sau Oppo. Apple a declarat deja că se așteaptă la venituri mult mai mici decât cele estimate. Și, mergând pe logică, presupunem că acest lucru va afecta și giganții locali de telefonie mobilă amintiți mai sus.

În China se produc majoritatea smartphone-urilor din lume

Chiar dacă suntem fani Samsung nu ne putem bucura de acest lucru. Preferăm ca la fel ca până acum, Samsung să-și demonstreze capacitatea tehnologică și calitatea produselor sale atunci când adversarii nu sunt căzuți. Când Samsung a ajuns cel mai mare producător de smartphone-uri din lume dar și după aceea, a făcut-o pe propriile puteri și prin puterea inovațiilor și tehnologiei.

Se știe că virusul corona a afectat în special China, care este locul de producție al majorității smartphone-urilor din lume. Multe companii au încercat să mute în ultimul timp o parte din producție în altă parte, în principal din cauza războiului comercial dintre guvernele de la Beijing și Washington. Ironia este că acea criză se pare că se rezolvă acolo dar, acum a apărut virusul corona!

În orice caz, Samsung este cu mult înainte din acest punct de vedere. Deja peste 50% din capacitatea de producție Samsung din China a fost transferată în Vietnam. Acolo nu sunt astfel de probleme și producția poate fi exportată peste tot în lume. Un alt detaliu important este că prezența Samsung pe piața chineză este acum marginală. Companiile chineze Xiaomi, Oppo și mai ales Huawei fac legea acolo. Și acest lucru este bun în această circumstanță pentru Samsung. Compania nu are prea mult de pierdut, deoarece multe magazine sunt închise și oamenii nu merg la cumpărături.

HDBlog este un site fondat în 2008 și are sediul în Terni, Umbria, Italia. Este un site de profesioniști specializați în tehnologii de ultimă oră, telefoane mobile, aparate foto, software, televizoare și electronice de consum. HDBlog este acum cel mai bun site tehnic din Italia.

Dacă epidemia de coronavirus continuă poate avea probleme și Samsung

În mod clar, nu este o situație care poate fi planificată și nici nu trebuie să ne bucurăm de ea. Conform HDBlog care citează surse ale companiei Reuters, acest lucru este un sentiment de ușurare generală în rândul conducerii Samsung. Acestea fiind spuse, această ușurare nu poate dura mult. China rămâne un furnizor important de componente indispensabile pentru societatea din Coreea de Sud. Așa că, dacă epidemia continuă prea mult timp, va începe să aibă un impact și asupra Samsung.