Rivalul Samsung, compania BOE, ar putea pierde comenzile pentru Apple

144
Rivalul Samsung, compania BOE, ar putea pierde toate comenzile pentru Apple
Sursa Foto: via SamMobile.com

Știm că Samsung Display este un furnizor major de ecrane OLED pentru iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Dar, subsidiara ar putea ajunge să facă display-uri și pentru Apple iPhone 14 și iPhone 14 Max, datorită unei gafe făcute de BOE.

BOE este un producător chinez de ecrane care furnizează panouri OLED pentru iPhone-uri Apple care nu sunt emblematice. Luna trecută, BOE a dezvăluit că a încheiat un contract cu Apple pentru a produce 30 de milioane de ecrane OLED pentru iPhone 14 și iPhone 14 Max. Cu toate acestea, potrivit The Elec, via SamMobile, Apple încă nu a dat aprobarea BOE pentru a începe producția. Mai mult, compania din China ar putea pierde, cel mai probabil, contractul de furnizare de display-uri pentru iPhone-urile din 2022.

Samsung va livra și mai multe ecrane pentru iPhone 14 din acest an

Potrivit sursei sus citate, BOE se confrunta cu un randament foarte scăzut a liniei de producție a ecranelor pentru Apple. Pentru a rezolva problema, compania a schimbat specificațiile afișajului fără a notifica compania Apple. Desigur, acest lucru nu a trecut neobservat de Apple. În scurt timp gigantul tehnologic din Cupertino a cerut companiei BOE să oprească imediat producția.

Producătorul chinez a trimis un angajat de nivel C la sediul Apple pentru a explica de ce BOE a făcut ceea ce a făcut. De asemenea, a cerut companiei Apple să aprobe producția de afișaje OLED pentru iPhone-urile din 2022, dar nu a „primit un răspuns clar de la Apple”.

Cupertino este un oraș din comitatul Santa Clara, California, Statele Unite. Orașul avea anul trecut o populație de ~57.820. Cupertino este cunoscut pentru că este casa Apple Inc. Mai au sediul aici Alphabet, Netflix, Facebook și Intel.

Apple vrea să-și reducă dependența de Samsung Display și LG Display prin aprovizionarea cu ecrane de la alți producători. Cu toate acestea, având în vedere că Apple este acum nemulțumită de BOE, foarte probabil să fie nevoită să obțină afișajele pentru iPhone 14 și iPhone 14 Max de la Samsung Display și LG Display.