Samsung Display a dominat piața afișajelor pentru smartphone-uri în 2021

319
Samsung Display domina piata afisajelor pentru smartphone-uri
Sursa Foto: via electronicsweekly.com

Veniturile de pe piața globală a ecranelor pentru smartphone-uri a înregistrat o creștere cu peste 5% în 2021. Conform companiei de analiză de piață Strategy Analytics a ajuns la o valoare de aproximativ 46 de miliarde de dolari în 2021. Samsung, prin subsidiara sa Samsung Display, domină această piață cu o cotă de 49%.

Compania chineză BOE Technology se află pe locul doi cu o cotă de piață de 16%, urmată de conaționala companiei Samsung, LG Display, cu 8 procente. Primele trei companii aveau în 2021 o cotă cumulată de piață de 72% din veniturile generate de ecranele pentru smartphone-uri.

Samsung Display pe primul loc la ecranele pentru telefoane în 2021

Ecranele OLED au înregistrat o adoptare crescută în lanțurile de aprovizionare ale producătorilor de smartphone-uri de top. Remarcăm că peste 600 de milioane de ecrane OLED pentru smartphone-uri au fost livrate producătorilor OEM. Segmentul OLED a continuat să înregistreze un impuls puternic în ceea ce privește cererea clienților. Cu toate acestea, deficitul de circuite integrate pentru drivere de afișare și creșterea prețului materialelor au limitat creșterea segmentului OLED și au permis panourilor LCD să crească ca volum”. A declarat Jeffrey Mathews, analist senior la Strategy Analytics, conform site-ului ElectronicsWeekley.

Piața globală a panourilor de afișare pentru smartphone-uri a înregistrat un venit de aproximativ 46 de miliarde de dolari în anul 2021, conform studiului Strategy Analytics Handset Component Technologies: „Cota de piață a ecranelor pentru smartphone-uri în Q4 2021”.

ASUS este o companie multinațională din Taiwan fondată în 1989. Produsele sale includ computere desktop, laptop-uri, netbook-uri, telefoane, routere Wi-Fi, plăci de bază, plăci grafice, purtabile, servere, stații de lucru și tablete.

Prevedem o concurență intensă pentru afișajele OLED în viitor. Producătorii de smartphone-uri de top continuă să caute mai mulți furnizori de display-uri pentru a contracara provocările legate de costuri și aprovizionare”. A declarat Stephen Entwistle, vicepreședinte la compania de studiu de piață.

Primul loc ocupat de Samsung Display nu este surprinzător. Filiala Samsung Electronics furnizează ecrane pentru smartphone-uri tuturor marilor producători mondiali. Apple, Xiaomi, Oppo, Huawei, ASUS sau Vivo folosesc ecrane produse de Samsung Display. Calitatea extraordinară a acestor afișaje își spune cuvântul. Și anul trecut Samsung Display a fost tot pe primul loc cu o cotă de piață de 50%.