Brevet Samsung pentru o brățară inteligentă cu ecran OLED

814

Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA a publicat săptămâna trecută un nou brevet acordat companiei Samsung. Brevetul este pentru un dispozitiv de afișare flexibil, care are forma unei brățări inteligente, utilizând un ecran OLED flexibil.

Când Samsung și-a prezentat afișajul Infinity-O pentru primul smartphone pliabil, a prezentat o grafică cu mai multe variante posibile. Afișajele Infinity-O erau date ca fiind utilizate pentru aplicații sau dispozitive pliabile, derulate sau scrollabile și extensibile. Atunci când Samsung a depus această invenție în 2013, acesta părea un concept total inaccesibil. Șase ani mai târziu, Samsung a introdus smartphone-ul Galaxy Fold utilizând afișajul OLED Infinity-O. Dintr-o dată, o brățară inteligentă cu un afișaj înfășurat pe mână nu mai pare atât de imposibilă.

La fel ca multe brevete Samsung, inginerii și proiectanții se ocupă de aspectele fizice ale dispozitivului și nu se angajează niciodată în partea de marketing a invenției. Brevetul Samsung menționează un smartphone, terminale portabile pentru informații și altele, dar nu specifică strict un anumit domeniu de aplicare.

Brevetul Samsung pentru brățara inteligentă are un domeniu larg de aplicare

Samsung păstrează misterul asupra viitorului dispozitiv și descrie domeniul de aplicare doar în mare. Conform PatentlyMobile brevetul se referă la:”Dispozitivele electronice sau electrice și / sau orice alte dispozitive sau componente relevante conform exemplelor prezentate pot fi implementate folosind o combinație de software, firmware și hardware. De exemplu, diferitele componente ale acestor dispozitive pot fi formate pe un circuit integrat sau pe chips-uri separate. Alte componente ale acestor dispozitive pot fi implementate pe un film cu circuit imprimat flexibil, pe o placă de circuite imprimate sau pe un singur substrat. O persoană de specialitate în domeniu ar trebui să recunoască faptul că funcționalitatea diferitelor dispozitive de calcul poate fi combinată sau integrată într-un singur dispozitiv de calcul sau funcționalitatea unui anumit dispozitiv de calcul poate fi distribuită pe unul sau mai multe alte dispozitive de calcul fără a se îndepărta de domeniul de aplicare al exemplelor de realizare exemplificate ale prezentei invenții„.

OLEDOrganic Light-Emitting Diode sau diodă emițătoare de lumină organică. OLED-urile aproape că nu au dezavantaje, durata de viață a unui ecran OLED este de aproximativ 100.000 de ore de funcționare. Numărul de ore se referă la timpul până la care luminozitatea display-ului OLED ajunge la 50%.

Din descrierea domeniilor de aplicare putem să ne gândim la multe aplicații. Dar, din desenele ce însoțesc cererea de brevet reiese clar că este destinat unei brățări inteligente cu ecran OLED.

Samsung a depus multe cereri de brevete și noi prezentăm periodic unele dintre acestea. Sunt de obicei cele care ni se par mai interesante și cu șanse mari de a fi realizate.

Brevet Samsung pentru identificare biometrică Vein Biometrics

Gigantul tech a brevetat și alte modele de brățări care au oferit mai multe detalii despre o brățară sau chiar despre un smartwatch. De cele mai multe ori acest lucru este în funcție de modul în care Samsung vrea să aplice și să comercializeze respectiva invenție.

Tot cu această ocazie Samsung a primit un brevet de invenție pentru un viitor Galaxy Watch. Acest viitor smartwatch va avea un nou mijloc de identificare biometrică. Smartwatch-ul va citi modelele de vene (Vein Biometrics) de pe mână. Astfel va recunoaște proprietarul și îi va da acceptul pentru folosirea ceasului inteligent. Acest brevet a fost depus de Samsung în trimestrul unu 2016.

Printr-o ciudată coincidență UPSTO a publicat o cerere similară de brevet de la Apple la începutul acestei luni. Aceasta arată modul în care se pot folosi datele biometrice ale venelor la Face ID în viitor.