Samsung a brevetat un laptop pliabil cu dual display

215
Samsung a brevetat un laptop pliabil cu dual display
Sursa foto: 91mobiles.com

Samsung ar putea lansa un laptop cu un afișaj pliabil în care există un ecran principal și un afișaj secundar similar cu Samsung Galaxy Z Fold 4. Laptopul brevetat are un ecran mare pliabil care se poate îndoi pe mijloc, asemănător cu Fold 4 când este folosit în Flex Mode. Când vom vedea pe piață acest laptop pliabil Samsung încă nu știm.

Cererea de brevet pentru acest laptop pliabil Samsung a fost depusă în 2020 la United States Patent and Trademark Office (USPTO) în SUA și aprobată de agenția americană pe 22 noiembrie. Cererea de brevet a fost însoțită de imagini ale acestui produs. Vedem un dispozitiv asemănător unui laptop care se poate plia pentru a crea ecranul principal și un ecran secundar.

Acest laptop pliabil Samsung pare a fi extrem de versatil, potrivit 91Mobiles. Jumătatea inferioară a afișajului se poate transforma în aproape orice instrument, de la tastaturi virtuale la alte tipuri de dispozitive de intrare, roți de culoare pentru aplicații de editare foto și butoane pentru software-ul de creare a muzicii. În același timp, jumătatea superioară, verticală a afișajului pliabil este rezervată pentru afișarea conținutului

Brevet Samsung pentru laptop pliabil

Samsung a arătat că este înaintea concurenților săi când vine vorba de telefoane pliabile. Se pare că gigantul tehnologic sud-coreean caută acum să aplice tehnologia de afișare pliabilă pe laptopuri. Samsung a depus un nou brevet pentru un laptop care prezintă un design asemănător lui ASUS ZenBook Pro Duo. În timp ce laptopul ASUS are două ecrane vizibil separate, brevetul Samsung sugerează un ecran care poate fi pliat.

Potrivit site-ului web al companiei, numele Asus provine de la Pegasus, calul înaripat al mitologiei grecești. Numai ultimele patru litere ale cuvântului au fost folosite pentru nume. Scopul a fost de a conferi numelui o poziție înaltă în listele alfabetice.

Imaginile din documentația brevetului sugerează un afișaj mare pliabil care se poate plia de la mijloc pentru a crea ecranul principal și un ecran secundar. Partea ecranului care se află chiar lângă tastatură poate fi folosită ca trackpad virtual. Putem vedea și două porturi Thunderbolt în partea dreaptă a laptopului.

Conținutul va avea un continuum și va curge pe cele două ecrane. Acest lucru combinat cu afișajul AMOLED de la Samsung ar trebui să aibă ca rezultat o experiență de vizionare captivantă. După cum am scris mai sus, tastatura va fi plasată în partea de jos, dar având în vedere că este un laptop pliabil, cursa tastelor ar trebui să fie mai mică. Ar trebui să existe o cută vizibilă unde afișajul se pliază în mijloc.

Brevetul nu dezvăluie nicio specificație cheie pentru laptopul cu ecran dublu Samsung, dar se speculează că ar putea exista un procesor Intel în interior, un afișaj AMOLED, sistemul de operare Windows și multe altele. Deoarece designul a fost doar acum brevetat, nu credem că Samsung va lansa un astfel de laptop în perioada următoare.