Samsung a brevetat o cameră foto DepthVision, posibil pentru Note 10

851
Sursa Foto: LetsGoDigital.org

Samsung Galaxy Note 10 are acum o dată și un loc de naștere – 7 august 2019, Barclays Center, Brooklyn, New York. Cu această ocazie Samsung va introduce mai multe modele decât în ​​anii precedenți. Cele mai avansate modele, Galaxy Note 10+ și Galaxy Note 10 5G vor avea probabil o cameră ToF (Time-of-Flight). Acest tip de cameră se găsește și pe Galaxy S10 5G, lansat la începutul acestui an. Mai multe mărci comerciale sunt acum înregistrate de Samsung pentru această funcție de cameră 3D.

La 28 iunie 2019, Samsung Electronics a înregistrat o nouă denumire de marcă în Marea Britanie la IPO  – Intellectual Property Office. Numele de marcă este pentru DepthVision Lens. Cererea a fost depusă de firma de avocatură Fieldfisher din Londra. Tot această casă de avocatură a înregistrat numele XCover FieldPro săptămâna trecută, în numele companiei Samsung.

Camera foto DepthVision posibil pentru Galaxy Note 10

La Oficiul pentru proprietate intelectuală din Londra marca comercială este încadrată în clasă 9, descrierea nu lasă loc de dubii. „Cameră pentru telefoane inteligente; camera pentru generarea de imagini virtuale 3D; obiectiv pentru camera foto smartphone„.

Prin urmare, numele DepthVision pare să se refere la o cameră ToF (Time-of-Flight) sau o cameră de adâncime. Cu o săptămână în urmă, Samsung a înregistrat și numele Make & Play 3D. Acesta pare să indice faptul că o camera ToF pe Note 10 va avea funcționalități noi în comparație cu modelul S10 5G.

Intellectual Property Office – este organismul oficial guvernamental responsabil cu drepturile de proprietate intelectuală din Marea Britanie. Este o agenție executivă a Departamentului pentru afaceri, energie și strategie industrială (BEIS). IPO se ocupă cu examinarea, emiterea sau respingerea brevetelor și păstrarea registrelor de proprietate intelectuală din UK.

Cele două modele cele mai avansate din seria Note 10 vor fi probabil echipate cu un sistem quad-camera, inclusiv o cameră 3D ToF. Modelele mai ieftine au trei camere în spate, aici va lipsi camera de tip ToF.

Luna trecută a apărut și un zvon potrivit căruia Samsung Galaxy Note 10 va avea o cameră cu trei setări de diafragmă. Cu seria S10, acest lucru este limitat la doi pași; f/1,5 și f/2,4. Se pare că se adaugă un pas suplimentar, f/1,8. Ideală pentru fotografiile portret cu un fundal neclar, acestă setare suplimentară poate fi utilă și în condiții de iluminare slabă.

La 7 august 2019, evenimentul „Samsung Galaxy Unpacked” este programat la New York, la Barclays Center. Atunci ne vom edifica cine sunt membrii seriei Note 10 și ce pot fiecare în parte. Smartphone-urile de ultimă generație vor putea fi, de asemenea, pre-comandate imediat. Probabil vor ajunge la vânzare peste aproximativ zece zile. Modelele ce vor avea conectivitate 5G vor fi lansate la vânzare ulterior.

SURSĂLetsgoDigital