Samsung lucrează la o cameră de 576MP asemănătoare ochiului uman

397
Samsung lucreaza la o camera de 576MP asemanatoare ochiului uman
Sursa Foto: prin phonearena.com

Războiul megapixelilor nu s-a încheiat și nici nu se va încheia în grabă. Probabil vor mai fi mici perioade de pauză (pace), pentru a scoate apoi pe piață armele cu adevărat mari. Cu câteva zile în urmă, Samsung și-a anunțat oficial camerele ISOCELL HP1 de 200MP și ISOCELL GN5 de 50MP. Cel puțin una din aceste camere este posibil să debuteze pe seria Galaxy S22. Acum avem informații despre o cameră Samsung de 576MP!

Fără să lucreze la vedere, Samsung se ocupă de camere cu adevărat extraordinare. Anul trecut am auzit că Samsung are ambiția de a aduce pe piață un senzor de cameră de 600MP pentru smartphone-uri. Potrivit unui diapozitiv care a făcut parte dintr-o prezentare pentru SEMI Europe Summit a vicepreședintelui departamentului senzori de la Samsung, Haechang Lee, compania dezvoltă în prezent un senzor de cameră de 576MP.

Cameră de 576MP care va rivaliza cu ochiul uman

Acesta este destul de aproape de râvnitul senzor Samsung de 600MP, conform PhoneArena. Se pare că Samsung intenționează să lanseze pe piață această cameră foto până în 2025. Și … cam asta este tot ce știm momentan despre această cameră foto. Interesant este faptul că diverse studii și cercetări susțin că ochiul uman are o rezoluție aproximativă echivalentă cu 576MP. În acest fel un astfel de senzor de înaltă rezoluție este teoretic capabil să înregistreze detalii la fel ca o persoană. Chiar dacă pare incredibil în acest moment, ar putea foarte bine să devină realitate în doar câțiva ani.

Acestea fiind spuse, nu se știe dacă vom vedea vreodată acest senzor de cameră pe un smartphone. Samsung a vorbit despre utilizarea camerelor foto cu mulți pixeli în industria auto, în special. Dar Samsung vrea astfel de camere și pentru realitatea virtuală și chiar drone. Sigur că în acest moment smartphone-urile nu sunt neapărat principala destinație a unor astfel de camere, dar nu se știe niciodată. Până ca o cameră foto să ajungă la complexitatea ochiului uman mai este drum lung de parcurs.

Ochiul uman este al doilea organ după creier din punct de vedere al complexității. Mușchii ochiului sunt cei mai activi din tot corpul, funcționează și în timpul somnului. Irisul conține 266 de puncte caracteristice distincte.

Nu trebuie neapărat să ne entuziasmăm de această cameră de 576MP. Dar ar trebui să ne amintim, că senzorii camerelor de 200MP păreau un vis cu câțiva ani în urmă. Acum au devenit realitate. Oricum ar fi, suntem încă câțiva ani de eventuala materializare a unui astfel de senzor de cameră cu super-rezoluție. Până atunci, ISOCELL HP1 de 200 MP rămâne regele de la locul de joacă Samsung.