Acasă Stiri Samsung a lansat camere de 200MP și 50MP pentru smartphone-uri

Samsung a lansat camere de 200MP și 50MP pentru smartphone-uri

După cum era de așteptat, Samsung a anunțat doi noi senzori de imagine ISOCELL. Samsung ISOCELL GN5 este un senzor de imagine de 50 megapixeli (1,0 µm pixeli) cu focalizare automată foarte rapidă. În plus, compania a anunțat Samsung ISOCELL HP1 de 200 de megapixeli (0,64 µm pixeli). Acest senzor 1 / 1.22 este capabil să înregistreze cele mai mici detalii și, de asemenea, face posibilă înregistrarea videoclipurilor de 8K de înaltă calitate în condiții de lumină slabă.

Au existat zvonuri de ceva timp că Samsung Galaxy S22 și Galaxy S22+, așteptate la începutul anului 2022, vor fi primele smartphone-uri care vor fi echipate cu această nouă cameră de 50MP. Senzorul de 200 megapixeli va debuta pe un smartphone Xiaomi.

Camere foto de 50MP și 200MP pentru smartphone-uri lansate de Samsung

ISOCELL GN5 de 50MP este primul senzor de imagine de 1,0 μm care integrează Dual Pixel Pro, o tehnologie de focalizare automată în toate direcțiile. Această tehnologie plasează două mici fotodiode în fiecare pixel de 1,0 μm al senzorului, orizontal sau vertical, pentru a detecta modificările modelului în toate direcțiile.

Cu un milion de fotodiode multi-direcționale cu detectare de fază, focalizarea automată a ISOCELL GN5 este rapidă și precisă. În practică, acest lucru înseamnă o cameră mult mai capabilă să capteze subiecte aflate în mișcare cu focalizare foarte precisă. La îndemână când faceți fotografii sportive sau când fotografiați animalul de companie.

O fotodiodă este un dispozitiv semiconductor de joncțiune care transformă lumina într-un curent electric. Materialele utilizate în fotodiode sunt germaniu, siliciu, arsenid de galiu de indiu, sulfură de plumb, telurură de mercur cadmiu și telurură de cadmiu.

Senzorul de imagine de 1 / 1,57 inch folosește tehnologia de pixeli proprietară Samsung, care aplică izolarea frontală profundă a șanțurilor (FDTI) pentru un produs Dual Pixel pentru prima dată. În ciuda dimensiunii microscopice a fotodiodei, FDTI permite fiecărei fotodiode să absoarbă și să rețină mai multe informații despre lumină, permițând camerei să capteze imagini clare și detaliate chiar și în condiții extrem de luminoase sau slab iluminate.

Cameră Samsung ISOCELL GN5 de 50 megapixeli

În plus, Samsung a adăugat un algoritm remosaic de învățare profundă 2PD, permițând senzorului de imagine de 50MP să capteze fotografii detaliate de 100MP. Acest lucru este posibil deoarece fiecare pixel are două fotodiode, potrivit LetsGoDigital. Acest nou mod de scalare ar fi cu 33% mai eficient decât metodele de scalare existente, potrivit producătorului.

Mai mult, ISOCELL GN5 oferă suport pentru două soluții HDR; HDR eșalonat și Smart ISO Pro. Ambele contribuie la imagini extrem de bogate și dinamice. În cele din urmă, noul senzor acceptă și fotografierea continuă. Senzorul de 50MP poate înregistra 27 fps la rezoluție completă de 50MP și chiar 90 fps la rezoluție de 12,5MP – ceea ce este posibil datorită tehnologiei 2×2 pixel-binning.

Pe lângă realizarea de fotografii detaliate, senzorul de 50MP este capabil să surprindă și videoclipuri cinematografice frumoase. GN5 acceptă videoclipuri 8K @ 30fps, precum și videoclipuri 4K @ 120fps.

ISOCELL GN5 este succesorul modelului ISOCELL GN2 de 50MP. Acesta a fost anunțat în martie anul acesta și folosit inițial în smartphone-ul Xiaomi Mi 11 Ultra, printre altele.

Cameră Samsung ISOCELL GN5 de 200MP

Samsung ISOCELL HP1 este primul senzor de imagine mobil care acceptă 200 megapixeli. Folosind pixeli avansați de 0,64 µm, acest senzor de 1 / 1,22 inch poate capta imagini de înaltă rezoluție într-un pachet mic – încadrându-se în corpul compact al unui smartphone.

ISOCELL HP1 este capabil să capteze o cantitate uimitoare de detalii. Acest lucru face ca imaginile să pară extrem de detaliate, chiar și atunci când sunt decupate sau redimensionate ulterior. Pentru o fotografie extrem de slabă, senzorul de imagine Samsung de 200 megapixeli are o tehnologie ChameleonCell complet nouă. Aceasta este o tehnologie dinamică de combinare a pixelilor care folosește un aspect 2 × 2, 4 × 4 sau pixel complet – în funcție de mediu. Sună ca o tehnologie foarte promițătoare.

Iată cum funcționează! Într-un mediu cu lumină slabă, senzorul de 200MP se transformă într-un senzor de imagine de 12,5MP, cu pixeli deosebit de mari de 2,56 µm. Acest lucru este posibil prin îmbinarea a 16 pixeli. Drept urmare, camera poate absorbi mult mai multă lumină, astfel încât fotografiile frumoase și clare să poată fi realizate și în interior și seara. Dacă este disponibilă suficientă lumină ambientală, toți cei 200 de milioane de pixeli sunt folosiți pentru fotografierea cu înaltă definiție.

În cele din urmă, ISOCELL HP1 poate înregistra videoclipuri la rezoluție 8K @ 30fps. Senzorul de imagine îmbină 4 pixeli pentru a reduce rezoluția la 50 MP pentru a crea videoclipuri impresionante de 8K. Noul senzor de imagine de 200MP este, de asemenea, considerat a fi succesorul senzorului ISOCELL Bright HMX 1 / 1,33-inch de 108 megapixeli cu pixeli de 0,8 μm, care a fost introdus în august 2019. Acest senzor de 108MP a debutat în Xiaomi Mi Note 10.

Primele smartphone-uri cu noile camere vor apărea în 2022

Noul senzor de 200MP se așteaptă să fie utilizat pentru prima dată pe un smartphone Xiaomi. Cel mai probabil acesta va fi Xiaomi Mi 12, la începutul anului 2022. Modelul de top, Mi 12 Ultra, va fi echipat cu noul senzor de 50MP.

Au existat, de asemenea, zvonuri conform cărora Samsung Galaxy S22 Ultra așteptat la începutul anului 2022 va fi echipat cu o cameră principală de 200MP. Cu toate acestea, conform celor mai recente informații, modelul Ultra va fi din nou echipat cu un senzor de 108MP. Modelul de bază și S22+ vor avea probabil noul senzor de cameră de 50MP.

Oricum, mult așteptatele camere foto pentru smartphone-uri de 50MP și 200MP au fost acum lansate oficial de Samsung. De asemenea, producătorul a indicat că probele și testele acestor camere sunt acum disponibile. Prin urmare, este de așteptat ca primele smartphone-uri cu o cameră de 200MP să apară în 2022.

Stiri

Toate modelele din seria Galaxy S22 vor avea sticlă Gorilla Glass Victus+

Potrivit unui nou zvon, toate modelele din seria Galaxy S22 vor avea frontal sticlă „Gorilla Glass Victus+”. S-ar putea să vă întrebați...

Samsung a fabricat peste 300 de milioane de smartphone-uri în 2021

S-ar putea crede că pandemia în curs și deficitul de componente care a urmat ar fi împiedicat capacitatea de fabricare a smartphone-urilor...

Seria Samsung Galaxy Tab S8: absolut toate informațiile

Cu Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ și Galaxy Tab S8 Ultra, Samsung se pregătește pentru lansarea noilor sale modele de tablete....

Aici Samsung Galaxy S21 FE îl bate pe Galaxy S22

La începutul acestui an compania Samsung a lansat smartphone-ul Galaxy S21 FE. Cu toate acestea, dezvăluirea noii serii Galaxy S22 este deja...

Noul proiector Samsung Freestyle gata de lansare, precomenzile epuizate

Noul proiector portabil Samsung dezvăluit la Consumer Electronics Show săptămâna trecută, a început bine contactul cu piața. Compania Samsung a anunțat că...

Samsung Galaxy A52 5G primește actualizarea One UI 4.0 în Europa

Săptămâna trecută, Samsung a lansat actualizarea stabilă One UI 4.0 bazată pe Android 12 pentru Galaxy A52 și Galaxy A52s 5G. Am...

Laptop Samsung Galaxy Book multi-pliabil brevetat de Samsung

Samsung este liderul incontestabil în materie de pliabile pe piață. Telefoanele inteligente din seria Galaxy Z sunt, de asemenea, foarte bine vândute...