Smartphone Samsung cu două tipuri de camere foto, alb-negru și color

1199

Gigantul tech sud-coreean a brevetat un smartphone ce dispune de o cameră alb-negru și una color. A durat ceva timp înainte ca Samsung să lanseze primul său smartphone Galaxy cu o cameră dublă – Galaxy Note 8. Între timp, producătorul coreean a prins gustul acestor camere multiple. În acest an, cel puțin până acum, Samsung a lansat un smartphone cu triple-camera, Galaxy A7. Un alt smartphone, lansat tot anul acesta, are patru camere la spate, este vorba de Galaxy A9.

Cu toate acestea, nici unul dintre smartphone-urile Samsung nu are un senzor monocrom. Este posibil ca acest lucru să se schimbe în viitor, conform unui brevet primit recent de Samsung Electronics.

Rivalul său pe piața smartphone, Huawei are un telefon P20 Pro cu o cameră triplă, inclusiv o cameră monocromă de 20 MP. Această cameră unică a fost dezvoltată de Huawei în colaborare cu Leica. Senzorul monocrom adaugă o adâncime suplimentară unei fotografii, sensibilitatea la lumină fiind, de asemenea, îmbunătățită.

Sigur, Samsung are metodele sale de a obține rezultate similare. Un bun exemplu este camera cu diafragmă variabilă de pe seria Galaxy 9 și Galaxy Note 9. Cu toate astea, cunoscutul site independent în materie de testare a camerelor foto, DxO Mobile Mark, consideră că Huawei P20 Pro produce o calitate a imaginii semnificativ mai bună decât cele mai recente modele de smartphone-uri Samsung.

DxO Mobile Mark este parte a DxO, o companie franceză fondată în 2006 cu sediul în Boulogne-Billancourt. Cu toate acestea DxO Mobile Mark este o entitate separată, fondată în 2012. DxO Mobile Mark oferă evaluări independente ale calității camerele foto de pe smartphone-uri. Evaluează fotografierea în lumină slabă, zoom-ul, efectul de adâncime și bokeh-ul.

Camera monocromă va avea mai mulți megapixeli decât cea color

Huawei P20 Pro atinge un punctaj de 109 puncte, Note 9 doar 103 de puncte, în testele DxO Mobile Mark. De asemenea Galaxy S9+ nu depășește 99 de puncte. Cele mai recente modele, inclusiv seria Mate 20 și Galaxy A7 și A9, nu au fost încă examinate de DxO Mark.

Noul brevet primit de Samsung arată că gigantul tech vrea să folosească o cameră foto monocromă în viitoarele smartphone-uri. Brevetul intitulat „Aparat de fotografiat și metoda de control al acestuia” a fost deja aprobat în Coreea de Sud în 2016, dar nu a fost dezvoltat ulterior de Samsung. Pe 10 noiembrie 2018, brevetul a fost depus la oficiul pentru protecția drepturilor intelectuale din India – Intellectual Property India. La 21 noiembrie 2018, brevetul a fost publicat.

Smartphone-ul Samsung patentat are dual-camera, cu o cameră monocromă și una color. De exemplu, Samsung vorbește în brevet despre o camera monocromă de 20 MP și una color de 4 MP. Numărul real de megapixeli ar putea să difere, dar camera monocromă va avea o rezoluție mai mare decât cea color.

Și, apropo de Huawei! Noua Zeelandă este ultima țară care a blocat Huawei de la furnizarea de tehnologii 5G. Cauza invocată este legată de preocupările privind securitatea națională. Spark, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din Noua Zeelandă, a declarat că Biroul de Securitate al Comunicațiilor a respins propunerea sa de a utiliza echipamentele companiei Huawei pentru rețelele 5G. Decizia vine după ce mai multe țări sunt tot mai precaute privind o posibilă amenințare chineză de spionaj cibernetic. Australia a decis în luna august să interzică companiei Huawei să participe la rețelele 5G, la fel ca și Statele Unite. Multe țări, inclusiv Japonia, Germania și Regatul Unit, se gândesc, la aceeași mișcare.

SURSĂLetsgoDigital