Acasă Stiri Telefoanele Samsung vor avea camere foto cu disipare de căldură

Telefoanele Samsung vor avea camere foto cu disipare de căldură

În ultima vreme, din ce în ce mai multe telefoane inteligente sunt echipate cu mai multe camere foto. Camerele duble aflate pe telefoanele Samsung nu mai sunt ceva ieșit din comun. De fapt, primele smartphone-uri cu camere triple sunt deja disponibile și numărul de camere pare să crească în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, numărul mai mare de camere foto implică și un dezavantaj. Mai multe camere înseamnă, de asemenea, că este generată mai multă căldură, această căldură poate afecta negativ calitatea imaginii. Samsung a patentat o metodă de a disipa în mod eficient căldura în jurul modulului camerei unui smartphone.

Potrivit informației publicate de colegii noștri de la LetsgoDigital, la 15 martie 2018, Samsung Electronics a depus un brevet la World Intellectual Property Organization (WIPO). Brevetul intitulat „Dispozitiv electronic cu structură de disipare a căldurii” a fost publicat pe 20 septembrie 2018 și descrie un smartphone cu mai multe camere foto (două sau mai multe).

Un smartphone are mai multe componente generatoare de căldură, cum ar fi un modul de cameră, dar și procesorul și circuitul integrat de gestionare a puterii. Atunci când căldura generată de aceste componente este împrăștiată spre modulul camerei, acest lucru afectează negativ calitatea imaginii.

Samsung introduce o secțiune de conectare în jurul modulului camerei

Căldura din jurul modulului camerei poate fi ușor deviată printr-o secțiune de conectare și un slot mic în jurul modulului camerei. Porțiunea de conectare, care poate fi amplasată sub, deasupra sau în partea dreaptă a modulului camerei. Această porțiune de conectare ajută la disiparea căldurii generate de modulul camerei. În plus, poate fi creată o mică deschidere în jurul modulului camerei care se află puțin mai adânc în carcasă. Un slot suplimentar împiedică căldura generată de procesor să fie condusă către sistemul de camere.

Telefonul Kyocera VP-210 introdus în mai 1999, este considerat ca fiind „Primul telefon mobil cu cameră foto”. În anul 2.000 compania japoneză Sharp a lansat Sharp J-SH04 J-Phone, un telefon ce avea cameră foto. Samsung SCH-V200 a fost primul telefon produs de Samsung cu o cameră foto la spate.

Mai ales atunci când înregistrați imagini super-lente, modulul camerei emană mai multă căldură, motiv pentru care numărul de secunde în care puteți înregistra un film lent este limitat de software. Samsung a lucrat de ceva timp la problemele legate de disiparea căldurii. De exemplu, ultimul său dispozitiv emblematic, Galaxy Note 9, este echipat cu un sistem de răcire cu apă pe bază de carbon. Cu toate acestea, noua tehnologie este în primul rând destinată să mențină procesorul rece, nu și sistemul de camere foto.

Soluția brevetată pare a fi relativ ieftină și o bună adăugare la sistemul de răcire cu apă pe bază de carbon. Mai ales acum că numărul camerelor foto crește rapid.

Săptămâna trecută, Samsung a introdus primul smartphone cu o cameră triplă, Galaxy A7. Este de așteptat ca, în această săptămână, Galaxy A9 să fie prezentat în mod oficial, acest aparat având patru camere foto.

Stiri

Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și...

Samsung a lansat noile monitoare de jocuri Odyssey 2021

Samsung a anunțat că gama de monitorizare Odyssey 2021 va fi disponibilă la nivel global începând cu 21 iunie 2021. Noua gamă...

Procesorul Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2 va fi anunțat în iulie

Știm că Samsung lucrează la proiectul unui procesor cu grafică AMD RDNA 2 și acum sunt informații că este în lucru. GPU...

Samsung a început să lucreze pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Google a prezentat prima versiune beta a Android 12 în luna mai în timpul conferinței Google I / O. Recent gigantul de...

Opțiune de stocare de 512GB pentru Samsung Galaxy Z Fold 3

Până în prezent, nu existau dovezi concrete despre un model Samsung Galaxy Z Fold 3 cu 512GB stocare. Majoritatea informaților spuneau că...

Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități „uluitoare”

Se pare că Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități foarte mari înainte de lansarea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu UDC și senzor de amprente in-display

În august Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked pentru lansarea smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3....