Samsung a brevetat marca de camere foto „XISO-CELL”

211
Samsung a brevetat marca de camere foto XISO-CELL
Sursa foto: via gizochina.com

Gigantul tech sud-coreean Samsung este una dintre puținele mărci de smartphone-uri care au camere foto proprii foarte bune. Samsung folosește camerele ISOCELL pe telefoanele sale începând cu Samsung Galaxy S5. În următorii ani de dezvoltare, Samsung a lansat și mărcile ISOCELL Plus, precum și ISOCELL 2.0. Acum Samsung a brevetat o nouă marcă de camere foto: Samsung XISO-CELL.

Agenția de protecție a drepturilor intelectuale din Coreea de Sud, KIPRIS, a publicat o cerere de marcă depusă de Samsung pentru numele XISO-CELL. Cererea Samsung pentru această marcă a fost depusă la KIPRIS relativ recent. În afară de nume și fontul său, KIPRIS – Korea Intellectual Property Rights Information Service nu dă alte detalii despre această nouă marcă Samsung. De asemenea, este imposibil de spus dacă această nouă marcă va fi folosită la seria Galaxy S23. Ne gândim în primul rând la Samsung Galaxy S23 Ultra care va avea o cameră de 200MP.

Nu știm când vor apărea camerele Samsung XISO-CELL pe primele telefoane Galaxy

Marca brevetată de Samsung – în afară de numele în sine – nu dezvăluie prea multe. Este vorba despre un produs încadrat în categoria în care se găsesc produsele electronice precum smartphone-urile, potrivit GizChina. Desigur, camera cu numele aferent nu va fi destinată exclusiv smartphone-urilor. La urma urmei, senzorii camerei se găsesc în cele din urmă într-o mare varietate de dispozitive.

Marca comercială „ISOCELL” provine din „celule izolate”. Aceasta este metoda Samsung de a reduce interferența și zgomotul dintre doi pixeli adiacenți din cameră. Momentan nu suntem siguri ce legătură are adăugarea unui „X” în fața mărcii ISOCELL actuale. Poate se referă la performanțele sau calitatea viitoarelor camere foto.

Pe Lună sunt abandonate 12 camere foto de către misiunile Apollo, pentru că astronauții să poată lua mai multe roci lunare. Sunt camere Hasselbad. O astfel de cameră adusă înapoi a fost vândută cu 660.000€ la o licitație din Viena.

Recent Samsung a anunțat o cameră ISOCELL HPX de 200 de megapixeli. Samsung ISOCELL HPX acceptă zoom fără pierderi de patru ori. Chiar dacă este micșorat de patru ori, încă poate scoate fotografii de 12MP. Samsung explică că tehnologia DTI separă fiecare pixel în timp ce crește sensibilitatea pentru a captura imagini clare și vii. În comparație cu pixelul de 0,64 μm al produsului din generația anterioară de la Samsung, dimensiunea pixelilor ISOCELL HPX este mai mică cu 12%. Acesta din urmă va reduce, de asemenea, aria modulului camerei cu 20%. La rândul său, acest lucru va face smartphone-urile mai subțiri și partea camerei nu va ieși în afară.

Momentan nu știm astfel de date despre Samsung XISO-CELL. De asemenea, nu știm nici la ce performanțe să ne așteptăm de la aceste camere foto. Că vor fi foarte bune, nu ne îndoim.