Samsung ar putea lansa o cască AR compatibilă cu Metaverse

383
Samsung ar putea lansa o casca AR compatibila cu Metaverse
Sursa Foto: via wccftech.com

Despre compania americană Apple au fost mai multe zvonuri că dezvoltă căști AR pentru a intra în Metavers. La fel și despre compania Google. Acum avem informații că Samsung ar putea lansa o cască AR compatibilă cu Metaversul. Un director al companiei a sugerat recent acest lucru. Încercarea anterioară a Samsung de a lansa o cască a fost acum trei ani.

În timpul vizitei sale la standul expozițional Samsung Mobile World Congress 2022, CEO-ul companiei, Han Jong-hee, a sugerat o lansare a unei căști de realitate extinsă care ar fi compatibilă cu platforma Metaverse. Potrivit Wccftech, Han a spus următoarele: „Dispozitivele legate de Metaverse sunt acum în știri, așa că ne-am agățat de o sarcină pentru a face față tendinței. Nu va dura prea mult. Ne străduim spre perfecțiune în timp ce ne pregătim pentru lansare”.

Căști Samsung AR compatibile cu Metaversul

Nu este prima data când aflăm că Samsung vrea să lanseze noi căști AR, au mai fost informații în acest an. Deși nu se știe când se vor materializa căștile AR fără nume de la Samsung, au trecut trei ani de când gigantul coreean a lansat un dispozitiv portabil montat pe cap. Eforturile anterioare ale companiei au fost lansarea de produse care se încadrează sub mărcile Odyssey și Gear VR. Acest lucru s-a întâmplat înainte ca termenul „metavers” să fie adoptat de mass-media tehnologică. Samsung a fost anterior criticat pentru că nu face suficient în categoria căștilor AR în comparație cu Apple.

Samsung a depus mai multe resurse și efort pe smartphone-urile pliabile. În acest timp chiar și despre Google s-a zvonit că lucrează la o cască AR. Acum Samsung se pare că vrea să recupereze distanța în acest domeniu față de Apple și Google. Din punct de vedere al aspectului, dezvoltarea unei căști de realitate mixtă nu este deloc ușoară. Recent Apple a declarat că a reprogramat lansarea căștilor AR până în 2023 din cauza supraîncălzirii și a problemelor software.

Metavers este un termen care descrie conceptul unei iterații viitoare de Internet, alcătuit din spații virtuale 3D partajate, conectate într-un univers virtual perceput. Este o rețea de lumi virtuale 3D concentrate pe conexiunea socială.

Versiunea Google a aceluiași dispozitiv nu este așteptată până în 2024, așa că dacă Samsung poate profita de situație. Compania poate dezvolta un produs care să se potrivească cu setul de caracteristici a ceea ce concurenții săi aduc la masă. Căștile AR ale Samsung ar putea avea marca „Galaxy” și pot ajuta la conectarea gamei de smartphone-uri și tablete a companiei, pe măsură ce firma își începe călătoria inaugurală în Metavers.