Samsung cel mai bun brand în cercetare și inovare în 2024

88
Samsung cel mai bun brand in cercetare si inovare in 2024
Sursa foto: androidheadlines.com

Brandul Samsung îl găsim în aproape orice din lumea electronică. Fie că este vorba de electrocasnice normale sau smartphone-uri, Samsung are o poziție dominantă pe piață în mai multe domenii. Fără nicio surpriză, calitatea și designul produselor gigantului high-tech sud-coreean au asigurat poziția de top în lista celor mai bune mărci de cercetare și inovare pentru anul 2024.

Conform „Top 100 Global Innovators – 2024”, realizat de a compania Clarivate, Samsung este cel mai bun brand în cercetare și inovare. Studiul Clarivate a stabilit o sută de mărci de top pentru contribuția lor uriașă la domeniul cercetării și inovației, potrivit AndroidHeadlines. Top 100 de inovatori globali au performanțe cu mult peste toți ceilalți inovatori la nivel global. Fiecare dintre aceste companii și instituții de cercetare au investit în inovare cu încredere și consecvență. Munca lor traversează discipline și industrii și modelează direcția viitoare. Primele 5 locuri au fost ocupate de Samsung, Canon, Honda, Toyota și, respectiv, Seiko Epson.

De la locul cinci în jos, în Top 100 Global Innovators – 2024 sunt mai multe mărci tehnologice foarte cunoscute. Este vorba printre altele de Sony, Panasonic, Hitachi, Toshiba, Ericsson, Qualcomm, Toyota, Zeiss și multe altele. HONOR și-a asigurat poziția a șaptea pe listă. În plus, de remarcat prezența 38 de mărci de origine japoneză în acest top 100. Acest lucru arată cât de bine se descurcă firmele japoneze în domeniul cercetării și inovării.

Statele Unite este a doua țară cu cele mai multe contribuții, având 17 mărci în acest top realizat de Clarivate. SUA a fost urmată de Taiwan cu 11 mărci și Coreea de Sud cu 8 mărci, cu trei mai multe decât în ​​2023, care include și Samsung. Acest lucru nu este surprinzător având în vedere cât de mult investește Samsung în cercetare și dezvoltare. Din Europa sunt prezente Germania cu șapte mărci, Franța cu șase, Elveția (patru), Olanda (trei) și Suedia cu una.

Clarivate are mai mult de 60 de ani de experiență în domeniul proprietății intelectuale. Oferă date, perspective și analize în domeniile academice și guvernamentale, proprietăți intelectuale și științe ale vieții și asistență medicală.

Prețența companiei Samsung pe primul loc în Top 100 Global Innovators – 2024 este un lucru foarte bun pentru brand. Samsung are o echipă imensă de cercetare și dezvoltare care se concentrează pe realizarea de inovații. Portofoliul general al mărcii, fie că este vorba de brevete sau de cercetare independentă, este foarte mare. Samsung a prezentat pentru prima dată toate, fie că este vorba despre primul smartphone pliabil sau alte inovații. De exemplu, prima cameră sub display dintr-un smartphone pliabil, adică Galaxy Z Fold 3. Acest lucru arată entuziasmul echipei de cercetare.

Lista se concentrează pe tehnologie și electronică în ansamblu, mai degrabă decât în ​​special pe cercetarea smartphone-urilor. Samsung Electronics a dominat lista și nu o anumită divizie. Dar când vorbim despre Samsung Electronics, toate subdiviziunile sunt deja incluse.

Pentru a realiza Top 100 Global Innovators 2024, Clarivate Center for IP and Innovation Research a luat în calcul calitatea ideilor, potența și efectul lor. Pentru a realiza acest lucru, a combinat arhitectura analitică modernă cu peste 60 de ani de experiență de la Derwent World Patents Index și Derwent Patent Citation Index.

Metodologia pentru realizarea Top 100 Global Inovators utilizează o analiză comparativă completă a datelor despre invenții globale pentru a evalua puterea fiecărei idei brevetate, folosind măsuri legate direct de puterea lor inovatoare.

Pentru a trece de la puterea ideii individuale pentru a identifica organizațiile care le creează mai constant și mai frecvent, Clarivate stabilește două criterii de prag pe care potențialii candidați trebuie să le îndeplinească și apoi adaugă o măsură a producției lor brevetate de inovare din ultimii cinci ani.