Samsung se așteaptă la o cerere mai mică pentru seria Galaxy Note 20

528
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung a lansat seria Galaxy Note 20 drept noile „telefoane de putere” pentru lumea în continuă schimbare. Cu toate acestea, aparent compania nu se așteaptă ca noile telefoane să se vândă prea bine. Conform ultimelor informații din presa sud-coreeană preluate de AndroidHeadline, Samsung a comandat cu 20% mai puține componente pentru seria Galaxy Note 20 decât pentru telefoanele anterioare din seria Note. Aparent compania nu dorește să rămână cu un stoc prea mare din noile smartphone-uri.

Se așteaptă livrări inițiale de trei milioane de unități pentru cele mai recente flagship-uri Galaxy Note 20. În plus, din aceeași sursă aflăm că totalul livrărilor va fi de aproximativ 10 milioane de unități până la sfârșitul anului. Adică cu aproximativ un milion de unități mai puțin decât vânzările de Galaxy Note 10 anul trecut.

Dar, în ciuda unei planificări decente de vânzări, Samsung adoptă o abordare conservatoare din cauza incertitudinilor în jurul pandemiei COVID-19 în continuă creștere. Nu vrea să producă prea multe telefoane rapid și să le scoată de pe rafturi. În schimb, Samsung va achiziționa mai multe componente și va produce mai multe telefoane Note 20 dacă și când va observa o creștere a cererii. Poate fi o lecție învățată din vânzările slabe ale seriei Galaxy S20.

Așteptări mai mari de la Galaxy Note 20 Ultra

Dacă situația economică globală nu se va îmbunătăți în următoarele câteva luni, Samsung ar putea schimba strategia. Va lupta pentru atingerea obiectivului său de vânzări pentru Galaxy Note 20 anul acesta cu noi metode de marketing. Counterpoint Research a pronosticat că Samsung va vinde în jur de 8,5 milioane din noile telefoane în acest an. Este o cifră cu aproximativ 500.000 de unități mai mică decât seria Galaxy Note 10.

Marketingul reprezintă „știința și arta de a convinge clienții să cumpere”. În 2017, ziarul The New York Times a descris marketing-ul drept „arta de a spune povești atât de încântătoare încât oamenii își pierd evidența banilor din portofel”.

Deși Samsung nu a reușit să vândă telefoanele din seria S20 cât s-a așteptat, modelul Ultra s-a descurcat foarte bine. A fost cel mai bine vândut model al trio-ului, cu cerințe de a depăși chiar estimările inițiale ale companiei. Se așteaptă la o cerere similară și pentru Galaxy Note 20 Ultra având în vedere specificațiile și caracteristicile similare.

Nu există variantă „Plus” a seriei Note 20. Există modelul Ultra și un Note 20 cu prea multe compromisuri pentru a fi numit un adevărat flagship. Samsung mizează pe modelul Ultra pentru atinge numărul de vânzări estimate cu seria Note 20. Se așteaptă ca telefonul să reprezinte 70% până la 80% din vânzările totale ale noii serii Note. Povestea a fost similară și pentru seria Note de anul trecut, modelul „Plus” reprezentând aproximativ 70% din vânzările totale.

Galaxy Note 20 5G are un preț de 1.000€ pentru varianta cu 8GB RAM și 128GB stocare. Galaxy Note 20 Ultra 5G costă 1.350€ pentru varianta 12GB + 128GB și 1.500€ pentru varianta 12GB + 512GB. Pre-comenzile pentru telefoane sunt acum deschise, vânzările generale începând cu 21 august.