Samsung stă foarte bine în China în cota de piață la telefoanele pliabile

312
Samsung China telefoanele pliabile
Sursa foto: via sammobile.com

În ultimii ani, cota de piață a smartphone-urilor Samsung a scăzut la aproape zero în China. Cu toate acestea, compania pare să se descurce mult mai bine pe piața la telefoanele pliabile în această țară. În ultimul an, cota de piață a companiei în spațiul smartphone-urilor pliabile a crescut de peste 4 ori, eclipsând mărci locale precum Honor, Vivo și Xiaomi. De anul trecut până acum, vânzările de smartphone-uri pliabile în China au crescut mai mult decât dublu.

Potrivit unui studiu de piață publicat recent de Counterpoint Research, cota de piață Samsung în segmentul telefoanelor pliabile din China a fost de 26% în Q1 2023. Este o creștere incredibilă de la o cotă de piață de 6% în primul trimestru din 2022, potrivit SamMobile. Samsung a fost doar cu 1% în spatele Huawei și Oppo care au o cotă de 27% în China.

Aceasta este o demonstrație impresionantă de forță a companiei Samsung în comparație cu anul trecut. Și, aceste cifre par cu atât mai speciale cu cât Samsung nici măcar nu lansase Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 când a fost făcut acest studiu de piață. Aceste vânzări impresionante de telefoane pliabile Samsung în China s-au bazat pe Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4.

Telefoanele pliabile Samsung se vând foarte bine în China

Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 ar putea îmbunătăți și mai mult cota de piață pliabilă Samsung în China. Anul trecut, Huawei a fost liderul pieței de smartphone-uri pliabile din China, cu o cotă de piață de 57%. Cu toate acestea, cota de piață a companiei aproape s-a înjumătățit în Q1 2023. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda lansării lui Mate X3, un telefon pliabil cu un corp mai subțire și mai ușor, o cameră cu zoom mai bună, o baterie mai mare și o încărcare mai rapidă decât Galaxy Z Fold 5. Huawei Mate X3 are și conexiune bidirecțională prin satelit pentru comunicații de urgență.

Vivo este o companie chineză fondată în 2009, o subsidiară BBK Electronics. Proiectează și produce telefoane și accesorii, software și servicii online. Software-ul dezvoltat de Vivo este un sistem de operare bazat pe Android numit Funtouch OS.

OPPO, care a avut o cotă de piață de 18% anul trecut, a ajuns la 27% în Q1 2023. Honor și Vivo și-au îmbunătățit și cota de piață a smartphone-urilor pliabile. În același timp, cota de piață a Xiaomi a scăzut, în ciuda lansării lui MIX Fold 2, cel mai subțire smartphone pliabil din lume. Motorola, deținută de Lenovo, are o cotă mică de piață în China cu dispozitivele sale marca Razr.

Sursă foto: Counterpoint Ressearch

Piețele pliabile din toate regiunile majore, inclusiv China, SUA și Europa de Vest, au înregistrat o creștere puternică în Q1 2023. În Q 12023, livrările globale pliabile au crescut cu 64% față de anul trecut, până la 2,5 milioane de unități. Piața telefoanelor din China a scăzut în primul trimestru al anului 2023, dar piața internă a dispozitivelor pliabile a crescut.