Samsung va construi un centru de dezvoltare a cipurilor în Japonia

250
Samsung in Japonia
Sursă foto: via Tinnhiemmang.vn

Relațiile dintre Japonia și Coreea de Sud nu au fost dintre cele mai bune de o lungă perioadă de timp. Dar, acum relațiile dintre cele două țări super industrializate și super tehnologizate din Orientul Îndepărtat par să se îmbunătățească. Liderii celor două națiuni vizitându-se reciproc și acceptând să coopereze în materie de cipuri și securitate. În acest context Samsung vrea să construiască în Japonia o fabrică de cipuri.

Samsung Electronics urmează să construiască o nouă fabrică de dezvoltare a cipurilor semiconductoare în Yokohama, Japonia. În aceeași locație, gigantul high-tech sud-coreean are deja o unitate de cercetare și dezvoltare, potrivit Livemint. Noua unitate va fi diferită de actuala și se va axa pe o linie de producție de cipuri prototip.

Samsung va deschide o linie de producție de cipuri prototip în Japonia

Nikkei a scris zilele trecute că Samsung Electronics va construi o linie de producție pentru cipuri prototip. Construcția acestei instalații va costa peste 30 de miliarde de yeni (aproximativ 221 de milioane de dolari). Potrivit mai multor surse nipone, guvernul japonez este așteptat să ofere subvenții de peste 10 miliarde de yeni, pentru construcția acestei linii de producție Samsung. Operațiunile sunt vizate să înceapă în 2025.

Liderii din Coreea de Sud și Japonia au efectuat vizite reciproce în țările lor și au convenit recent să sporească colaborarea în domeniile cipurilor semiconductoare și securității. Japonia va acorda subvenții pentru mai multe tipuri de baterii și două proiecte de semiconductori, a declarat luna trecută ministrul Comerțului Yasutoshi Nishimura. Guvernul japonez încearcă să-și consolideze lanțul de aprovizionare pentru aceste produse cheie, potrivit ministrului nipon.

Yokohama face parte din zona metropolitană Tokyo. Este al doilea oraș ca mărime din Japonia după Tokyo și cel mai mare municipiu din țară. Yokohama înseamnă în japoneză „plajă orizontală”. Are o populație de ~3.809.500 de locuitori (2023).

Samsung are deja o unitate de cercetare în Japonia, dar noul centru, deși este situat alături în Yokohama, va fi independent structural. Pentru construcție sunt planificate în jur de 221 de milioane de dolari SUA, dar investitorii coreeni se așteaptă la subvenții de aproximativ 74 de milioane de dolari SUA de la autoritățile japoneze și pot astfel acoperi până la o treime din costurile acestora.

Noua unitate de dezvoltare a cipurilor din Yokohama, la sud-vest de Tokyo, se va concentra pe producția de cipuri prototip cu noi tehnologii, dar și „back-end”, adică pe ambalarea semiconductorilor în produse finale.