Samsung colaborează cu TUV SUD pentru testarea LED-urilor auto

1118

Samsung Electronics Co., lider mondial în soluțiile avansate de componente digitale și TÜV SÜD, furnizor de servicii tehnice globale de soluții de calitate, siguranță și durabilitate, au anunțat că cele două firme au dezvoltat un nou program de testare pentru componentele LED de la Samsung pentru automobile.

Acordul dintre cele două companii marchează o premieră în industrie prin faptul că un producător de componente LED pentru automobile a început colaborarea cu o companie de testare și certificare recunoscută la nivel global, pentru a testa calitatea, performanța și fiabilitatea componentelor LED auto. Producătorii de componente auto cu LED-uri sunt, în general, obligați să prezinte rezultatele testelor interne atunci când furnizează produsele producătorilor de echipamente originale (OEM).

Cu metodele de verificare de clasă mondială ale firmei germane TÜV SÜD, Samsung va putea oferi un grad foarte mare de calitate și siguranță pentru clienții cărora le furnizează componente cu LED-uri auto.

Prin acest program, componentele Samsung LED pentru autovehicule vor fi testate de TÜV SÜD pe baza normelor AEC-Q102 – un standard internațional pentru componente auto, precum și prin teste suplimentare de siguranță adoptate de Samsung și TÜV SÜD. Atunci când o componentă trece printr-un test administrat în comun, raportul final va include un certificat cu marcajul dublu octogon al TÜV SÜD. Marcajul cu dublu octogon este o marcă de certificare voluntară aplicată modulelor și pachetelor LED de la Samsung. Marca arată că produsele fabricate sau vândute, care sunt marcate cu dublu octogon, îndeplinesc toate cerințele privind calitatea și siguranța.

TÜV SÜD este o firmă fondată în 1866 și are sediul în München, Germania. Este un furnizor de soluții premium de calitate, siguranță și durabilitate care este specializat în servicii de testare, inspecție, audit, certificare, instruire și cunoaștere. TÜV are mai mult de 1.000 de locații în lume și operează la nivel global cu o echipă de peste 24.000 de experți multidisciplinari.

Sperăm că acest parteneriat inspiră întreaga industrie a componentelor auto și contribuie la un nou nivel de siguranță și calitate a produselor în întreaga lume„, a declarat Stefan Rentsch, președinte și CEO al TÜV SÜD Coreea de Sud.

Considerăm că certificarea TÜV SÜD pentru calitatea, siguranța și fiabilitatea LED-urilor noastre auto va fi un barometru foarte important pentru a demonstra superioritatea LED-urilor Samsung„, a declarat Sung-Kwan Lim, vicepreședinte al echipei de calitate LED de la Samsung Electronics.

În iulie 2017, laboratorul de testare LED al Samsung Electronics a primit certificatul de acceptare a lui TÜV SÜD, în recunoașterea calității și fiabilității proceselor Samsung de testare a componentelor LED auto.

SURSĂSamsung News