Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

469
Samsung reduce productia de telefoane
Sursa Foto: 9to5google.com

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare că Samsung a început să contribuie cu o parte din munca sa la proiectul Google Fuchsia. Când Fuchsia se lansează pe dispozitive comerciale, acesta va oferi ceva ce Android nu a putut niciodată. Google va avea șansa de a controla efectiv lansările de software pe toate dispozitivele, așa cum face Apple cu iOS.

În decembrie, Google a deschis porțile dezvoltatorilor pentru a contribui la proiectul Fuchsia, fiind prima data când acesta ajunge în centrul atenției. Chiar și înainte, companiile au mai colaborat cu Google la Fuchsia sau au contribuit la proiect. De exemplu, Huawei la un moment dat a colaborat la acest nou sistem de operare, cu o posibilă implementare viitoare pe unul dintre propriile dispozitive.

Samsung ajută Google la sistemul de operare Fuchsia

Cea mai recentă companie care a contribuit la proiectul Fuchsia de la Google este Samsung. Gigantul tech a adăugat un cod legat de „Sistemul de fișiere Flash-Friendly” al Samsung. Mai cunoscut sub numele de „F2FS”, proiectul este un sistem alternativ pentru gestionarea fișierelor de pe un dispozitiv de stocare, cum ar fi stocarea încorporată a unui smartphone.

În ultimii ani, F2FS a devenit un competitor serios pentru EXT4, mult timp sistemul de fișiere de facto pentru Android. Găsiți F2FS în telefoanele Samsung începând cu seria Galaxy Note 10, telefoanele Google Pixel 3 și multe alte dispozitive Android. Fuchsia OS are propriile sale implementări despre cum ar trebui să funcționeze aceste sisteme de fișiere. Astfel se pare că noul suport pentru F2FS de la Samsung ar putea fi destinat mai mult capacității de a citi date de pe alte dispozitive, mai degrabă decât să folosească F2FS pe cont propriu.

Google LLC (Limited Liability Company – Societate cu Răspundere Limitată SRL) aparține companiei Alfabet Inc. din 2 octombrie 2015. Marca Google este de ani de zile una dintre cele mai valoroase mărci din lume.

Mai important, acest lucru nu este singura contribuție Samsung la Fuchsia în nume propriu. În fișierul oficial „AUTORI”, „Samsung Inc.” este listat împreună cu „Google LLC”, arătând aparent colaborarea celor două companii. Privind în viitor, Google și Samsung vor continua să lucreze la Fuchsia OS, cu „lansări majore” planificate până în iulie.

Un nou sistem de operare Google mult mai performant și flexibil

Nu este clar dacă Samsung are alte intenții pentru Fuchsia OS sau dacă contribuțiile sale vor fi limitate doar la F2FS. Până în prezent, nu au existat indicii dacă Samsung intenționează sau nu să includă vreodată sistemul de operare Fuchsia pe un dispozitiv viitor.

Conform 9to5google, Fuchsia va rula pe dispozitive cum ar fi smartphone-uri, tablete, laptopuri și alte dispozitive inteligente fără afișaje. Noul sistem de operare ar trebui să ofere securitate și confidențialitate îmbunătățite, potrivit tuturor informațiilor. Va rula toate aplicațiile Android existente, o caracteristică crucială dacă Google vrea să treacă clienții de la Android la Fuchsia.