Samsung ajută oamenii să vadă lumea într-o nouă lumină

1805

Culorile vii ale unei grădini în plină floare, un peisaj la apusul soarelui, pădurea și munții sunt culori ce dau profunzime și le apreciem în fiecare zi din viață.

Dar acestea nu sunt experiențe pe care toată lumea le poate vedea și în același timp să se bucure de ele.

Persoanele cu vedere normală pot percepe de obicei milioane de nuanțe de culori în timp ce cei care suferă de Color Vision Deficiency (CVD), pot vedea doar câteva mii sau sute de culori.

Aproximativ 300 de milioane de oameni sunt afectati de această boală, – incapacitatea de a recunoaște întregul spectru de culoare.

Pentru cei care sufera de CVD, boala le afectează stilul de viață, și, în unele cazuri, aceasta poate limita capacitatea unei persoane de a se bucura pe deplin de frumusețea vieții.

Color Vision Deficiency (CVD) sau discromatopsie, daltonism, cunoscut sub numele de deficit de vedere cromatică, este capacitatea scăzută de a vedea culorile sau diferențele de culoare. Daltonismul poate face unele activități educaționale dificile. Cumpărarea de fructe, de îmbrăcăminte și culoarea semafoarelor pot fi lucruri dificile de rezolvat.( vezi testul culorilor de la examenul pentru permisul auto) Cei mai mulți oameni se adaptează, dar scăderea acuității vizuale produce discomfort în anumite medii. 

Pentru a ajuta pe cei afectați, Samsung a creat o soluție care poate ajuta suferinzii de CVD, ca parte a campaniei “Launching People” – campanie de brand la nivel mondial inițiată de Samsung în 2013, pentru a arăta modul în care tehnologia Samsung îmbogățește viața oamenilor.

Samsung a încheiat un parteneriat cu Colorlite, o companie din Ungaria, care produce ochelari inovatori de corecție a culorilor. Aplicația numită SeeColors, poate ajusta televizoarele compatibile pentru a arăta întreaga gamă de culori pe care o vede o persoană cu vedere normală.

Aplicația SeeColors funcționează pe smartphone-uri și televizoare bazate pe aplicația Tizen, pentru a identifica mai întâi tipul și nivelul de CVD al utilizatorului. Apoi, se conectează un Samsung Smart TV, pentru recalibrarea ecranului pe baza testelor CVD specifice utilizatorului.

Prin crearea acestui parteneriat cu Colorlite, Samsung poate aplica tehnologia pentru prima dată la televizoare și dispozitive smartphone. Cu un lider de piață ca Samsung în smartphone-uri și televizoare, acesta este un parteneriat care va produce rezultate fantastice.

Aplicația SeeColors & Smart TV este pre-instalată pentru fiecare Samsung SUHD TV 2016, în timp ce aplicația pentru mobil este disponibilă deocamdată în Ungaria, România și Bulgaria prin intermediul Google Play și Galaxy App Store pentru smartphone-uri Samsung Galaxy S7 și S7 Edge.

Pentru a afla mai multe despre SeeColors, vă rugăm să accesați: http://www.samsung.com/ro/launchingpeople/

SURSĂSamsung News