Samsung va conduce lumea hiper-conectată cu 5G, AI și IoT

813

Samsung s-a angajat să facă totul pentru a-și asuma rolul de lider în așa-numita lume hiper-conectată. Va face acest lucru cu tehnologiile sale de ultimă oră în Internet of Things (IoT), rețeaua mobilă de cincea generație (5G) și sectorul de Inteligență artificială (AI).

Samsung Electronics a lansat, la Consumer Electronics Show, platforma de robotică Samsung Bot. Bazată pe tehnologia inteligenței artificiale, cu Samsung Bot consumatorii își gestionează mai bine sănătatea, cumpărăturile și casa. Gama de produse robot Samsung Bot include, Samsung Bot Retail, Samsung Bot Care și Samsung Bot Air. Dezvoltate ca parte a proiectului AI, produsele sunt concepute pentru sarcini specifice, potrivit KoreaTimes.

  • Samsung Bot Care este robotul specializat în sănătate. Poate măsura tensiunea arterială a utilizatorului, ritmul cardiac, respirația și somnul. Este chiar capabil să le reamintească utilizatorilor când este timpul să-și ia medicamentele. Membrii familiei sau medicii pot vizualiza aceste informații de sănătate dacă obțin acceptul de la utilizator.
  • Samsung Bot Retail, simplifică comenzile și plățile și oferă o experiență personalizată de vânzare cu amănuntul. Robotul vizează clienții care lucrează la mall-uri, restaurante și magazine de vânzare cu amănuntul. Poate lua comenzi, îi ajută pe clienți să efectueze plăți și chiar să predea produse clienților.

Samsung în limba coreeană înseamnă trei stele. Samsung Electronics produce aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea de Sud. Începând cu anul 2017, Samsung are cea de-a 6-a valoare de brand la nivel mondial. Samsung a avut o valoare a mărcii de 59,9 miliarde de dolari în 2018.

  • Samsung Bot Air, utilizează senzori pentru a detecta sursa de poluare din casă și pentru a purifica aerul. Samsung Bot Air gestionează practic aerul din casă. Folosind tehnologia simultană de localizare și cartografiere, detectează zonele poluate din interiorul casei și se deplasează la fața locului pentru a le curăța.
Multe produse cu ultimele tehnologii și AI

La CES 2019 compania tech, care intenționează să instaleze Bixby în toate dispozitivele IoT până în 2020, a dezvăluit, de asemenea, cele mai recente produse și tehnologii electronice. Samsung are încredere în tehnologia 5G, anunțând că echipamentul său de rețea de 5G a obținut aprobarea FCC în SUA. De asemenea, a anunțat intenția de a lansa un smartphone pentru o rețea de 5G în SUA, în prima jumătate a anului 2019.

  • Pentru a-și consolida poziția pe piața TV, compania a lansat un televizor QLED 8K, care suportă o caracteristică HDMI 8K 60P, pentru prima dată în industrie. A lansat și un televizor The Wall cu diagonala de peste cinci metri! Echipate cu platforma modernizată Bixby AI, cele mai recente televizoare inteligente ale firmei sporesc interacțiunea cu utilizatorii. Televizoarele Smart 2019 vor sprijini Apple iTunes pentru filme și emisiuni TV și difuzoarele AI de la Google și Amazon.
  • Samsung a dezvăluit, de asemenea, cea mai recentă versiune a frigiderului Family Hub, care a câștigat CES Innovation Awards timp de patru ani. Cu noul Bixby, frigiderul poate efectua mai multe sarcini, a spus Samsung.
  • Cu un Bixby mai inteligent, noua mașină de spălat cu tambur va îmbunătăți experiența utilizatorilor. Prin difuzorul AI Galaxy Home, utilizatorii pot spune mașinii de spălat la ce program să spele rufele cu o comandă vocală simplă. Pot comanda și la ce oră mașina să pornească programul de spălare.
  • Samsung, care a excelat nu numai în produsele electronice, dar și în domeniul componentelor auto, a prezentat Digital Cockpit 2019. Cel mai nou model Digital Cockpit este un proiect de colaborare între Samsung și filiala sa audio Harman. Va avea în total șase ecrane pentru a oferi un mediu de infotainment personalizat pentru fiecare pasager din mașină.

Parafrazând cumva pe André Malraux: Viitorul va fi al 5G, AI și IoT sau nu va fi deloc!