Samsung conduce piața globală de telefoane mobile și în Q3 2023

167
Samsung conduce piata globala de telefoane mobile si in Q3 2023
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung este greu de învins pe piața globală de smartphone-uri, clasându-se pe primul loc și în Q3 2023. Gigantul high-tech sud-coreean a învins Apple, Xiaomi, OPPO, Vivo și alte mărci de smartphone-uri care contează pe piața globală. Potrivit ultimelor date publicate de Counterpoint Research, piața globală de smartphone-uri a scăzut cu 8% în Q3 2023, comparativ cu trimestrul trei din 2022.

Anul acesta a fost extrem de greu pentru toate mărcile de smartphone-uri, inclusiv Samsung și Apple. Cu toate acestea, datorită profitabilității mai mari, acestea sunt într-o poziție mai bună în comparație mărcile de smartphone-uri din China. Samsung a avut o cotă de 20% din piața globală de smartphone-uri în trimestrul trei din 2023. Totuși Samsung a înregistrat livrări cu 13% mai mici față de aceeași perioadă a anului precedent.

Samsung și-a lansat a cincea generație de telefoane pliabile, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5, în cursul trimestrului trei și a reușit să îmbunătățească vânzările dispozitivului Z Flip în comparație cu predecesorul său, grație unui ecran exterior mai mare și a performanțelor îmbunătățite. Galaxy Z Fold 5 a avut rezultate mixte, deoarece nu a adus nicio îmbunătățire majoră pe piață.

Samsung este regele pieței smartphone și în Q3 2023

Apple a fost al doilea cel mai mare brand de smartphone-uri în Q3 2023, livrările sale scăzând cu 9% față de Q3 2023. Acest lucru se poate datora faptului că oamenii așteptau lansarea unei noi serii iPhone 15, dar asta ar fi fost adevărat și anul trecut. Potrivit companiei Counterpoint Research, Apple deține o cotă de piață de 16% în trimestrul trei din 2023.

Sursă foto: Counterpoint Research

Xiaomi, cu o cotă de piață de 12%, s-a clasat pe locul trei la nivel global. Livrările sale de smartphone-uri au scăzut cu 15% față de anul precedent. OPPO și Vivo aveau fiecare o cotă de 8% din piața globală a smartphone-urilor. Livrările de telefoane Vivo au scăzut cu 14%, livrările OPPO au scăzut cu 15% față de Q3 2022, potrivit Counterpoint Research. Huawei, Honor și Tecno (Transsion) sunt singurele mărci de smartphone-uri care și-au văzut livrările îmbunătățite ușor de la an la an.

Counterpoint Research este o companie de studiu de piață fondată în 2012. Are analiști în toate centrele industriale importante la nivel global. China, Coreea, Europa, India, SUA sau Argentina sunt câteva dintre piețele avute în vedere.

Analiștii se așteaptă ca cererea de smartphone-uri să revină până la sfârșitul lui 2023 sau începutul anului viitor. Această perioadă se va alinia cu lansarea seriei Galaxy S24, care se așteaptă să aducă îmbunătățiri uriașe ale afișajului, performanței și software-ului. Potrivit SamMobile, compania Samsung a sugerat că am putea vedea o mulțime de funcții Generative AI cu seria Galaxy S24.