Samsung conduce autoritar piața ecranelor OLED pentru smartphone-uri

594
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung este liderul mondial în materie de ecrane OLED pentru smartphone-uri de câțiva ani. Samsung Display produce cele mai bune astfel de ecrane care se regăsesc pe smartphone-uri Samsung, Apple, Huawei sau Google. Conform unui nou studiu de piață, Samsung Display a avut trimestrul trecut peste 90% din cota de piață.

Potrivit firmei de cercetare de piață Stone Partners, Samsung Display a livrat 61,6 milioane de panouri OLED pentru telefoane în Q1 2020. Cu această impresionantă cantitate Samsung a avut o cotă de piață incredibilă, de 90,2%. Pe de altă parte, EDO, Visionox, Tianma și BOE au avut procente insignifiante de 4,9%, 4,5%, 0,4% și, respectiv, 0,1%.

Decalaj uriaș între Samsung și ceilalți producători de ecrane OLED

Conform SamMobile, care citează tot pe Stone Partners, au fost livrate 68,3 milioane de ecrane OLED în primul trimestru din 2020. Există un decalaj enorm între Samsung Display și producătorii rivali de panouri mobile OLED. Conform informațiilor, firma sud-coreeană va începe să expedieze și mai multe ecrane OLED cu gaură în afișaj, tip Infinity-O, pentru alți producători de smartphone-uri. Deși astfel de ecrane erau limitate la telefoane high-end până acum, acestea vor începe să apară pe smartphone-uri low-end și mid-range în viitor.

Cu fiecare an care trece, tot mai multe modele de smartphone-uri trec de la ecrane LCD la OLED. Calitatea acestora este incomparabilă și utilizatorii acest lucru vor. Counterpoint Research spune că aproximativ 600 de milioane de smartphone-uri cu ecrane OLED vor fi livrate anul acesta. Pe măsură ce smartphone-urile entry-level încep să folosească panouri OLED, Samsung Display va vinde și mai multe unități în următorii ani.

OLED – Organic Light-Emitting Diode. Este o componentă electronică în formă de folie foarte subțire făcută dintr-un material organic semiconductor care produce lumină. Primul brevet pentru un ecran OLED a fost depus în 1987 de compania Kodak.

Este clar că subsidiara Samsung Display nu va avea concurenți în următorii ani. Cum am scris mai sus compania vinde ecrane OLED către Apple, Google, Huawei, OnePlus, OPPO și Xiaomi. Și cine sunt aceste companii? Sunt principalii jucători de pe piața mondială de smartphone-uri. De asemenea, Samsung Display face investiții uriașe și în realizarea panourilor OLED și a celor din sticlă UTG pentru telefoanele pliabile. Conform experților din domeniu, cererea de telefoane pliabile va crește permanent în viitor.