Samsung pe locul doi în cota de piață în SUA în primul trimestru din 2022

274
Samsung pe locul doi in cota de piata îin SUA in Q1 2022
Sursa Foto: Counterpointresearch.com

Creșterea pe uriașele piețele de smartphone-uri din China și India a încetinit considerabil în primele trei luni ale anului 2022. Acum, un nou studiu de piață realizat de Counterpoint Research evidențiază probleme similare și pe piața din Statele Unite. Aici modele Apple iPhone au reprezentat aproape jumătate din vânzările de smartphone-uri din SUA. Samsung a fost pe locul doi.

Counterpoint Research a spus că vânzările au scăzut cu 6% față de același trimestru din 2021. Această încetinire este rezultatul a trei factori principali: lipsa de bani; scăderea cererii pentru smartphone-uri premium după sezonul de sărbători; și constrângerile continue de aprovizionare care afectează atât dispozitivele 4G, cât și 5G. Pe lângă aceasta, este de remarcat faptul că cea mai mare parte a declinului pieței de smartphone-uri din SUA a lovit Apple.

iPhone-urile au pierdut o parte semnificativă din cota de piață în urma performanțelor mai puternice ale rivalilor săi. Telefoanele Apple au reprezentat 47% din toate livrările între ianuarie și martie 2022. Este în scădere față de 54% față de aceiași perioadă a anului precedent. Samsung în schimb a crescut față de Q1 2021. Aproape 80% din toate vânzările Apple în SUA au aparținut seriei iPhone 13, conform PhoneArena. Veniturile Apple din iPhone au ajuns la peste 14 miliarde USD în Statele Unite în această perioadă.

Samsung a atins cea mai mare cotă de piață din 2014

Al doilea cel mai popular brand din SUA continuă să fie Samsung. A reușit să-și crească cota de piață și să reducă decalajul față de Apple în Q1 2022. Cei doi giganți controlând o cotă de piață combinată de 75%. Numai Samsung a reprezentat 28% din toate livrările de smartphone-uri de pe piață, reprezentând cel mai înalt nivel de cotă de piață din aproape un deceniu – mai exact din Q1 2014. Acest succes este atribuit seriei Galaxy S22 și liniei reîmprospătate Galaxy A. Samsung Galaxy S22 Ultra a fost cel mai bine vândut telefon Samsung la magazinele companiilor de telefonie mobilă  în februarie, urmat îndeaproape de Galaxy S22 și Galaxy S22+.

TCL Technology este o companie chineză de electronice fondată în 1981. Compania proiectează, dezvoltă, produce și vinde produse de larg consum, inclusiv televizoare, telefoane mobile, electrocasnice și aparate electrice mici.

În ciuda pozițiilor dominante ale Samsung și Apple, cei mai mari câștigători de până acum în acest an s-au dovedit a fi mărcile mai mici precum Motorola și Google, OnePlus și TCL. Motorola, Google și OnePlus și-au dublat cota de piață.

Motorola, companie deținută de Lenovo a atins o cotă de piață de 12%, datorită concentrării pe smartphone-uri 5G la prețuri accesibile. Google a fost un alt mare câștigător în primul trimestru, cu o creștere cu 152% de la an la an. Google a avut o cotă de piață de 2%.

În mod similar, cererea pentru OnePlus a crescut cu 21% datorită smartphone-urilor de gamă joasă. Interesant este că flagship-ul OnePlus 10 Pro are vânzări dezamăgitoare în SUA. Ultimul pe listă este TCL, care și-a triplat cota de piață de la 1% la 3% până la sfârșitul lunii martie. Compania chineză a suferit foarte mult anul trecut din cauza constrângerilor de aprovizionare, dar de atunci a reușit să-și revină.