Samsung va cumpăra panouri OLED de la BOE pentru seria Galaxy M

620
Samsung va cumpara panouri OLED de la BOE pentru seria M
Sursa Foto: wccftech.com

Producătorul chinez de afișaje Beijing Oriental Electronics (BOE) va vinde ecrane OLED către Samsung. Aceste ecrane vor fi folosite de gigantul tech pentru seria sa de telefoanele bugetare Galaxy M. Aparent, acest lucru are mai mult sens financiar pentru compania Samsung. Ecranele OLED realizate de BOE sunt mai ieftine decât cele realizate de Samsung Display.

Această informație, vine de la expertul din industria display-urilor, Ross Young, șeful DSSC. Acesta a mai adăugat că Samsung Display dorește să acorde prioritate producției de afișaje OLED de ultimă generație, care sunt utilizate pentru smartphone-uri premium precum Galaxy S21 Ultra și Apple iPhone 12 Pro.

OLED-urile BOE nu sunt la nivelul Samsung Display

Samsung Display este clar înaintea BOE în ceea ce privește calitatea și amploarea producției. Dar subsidiara Samsung este îngrijorată de o posibilă reducere a profitabilității și nu dorește să se angajeze într-un război al prețurilor cu BOE. Compania chineză se luptă de mai mulți ani să ajungă la nivelul de performanță și calitate al ecranelor produse de Samsung Display.

Potrivit PhoneArena, pentru BOE, aceasta este o oportunitate de a compensa o parte din pierderile suferite din cauza sancțiunilor SUA asupra Huawei. Compania BOE a fost clientul principal pentru furnizarea de ecrane pentru smartphone-urile Huawei. Huawei a fost anul trecut cel de-al doilea mare producător de smartphone-uri din lume. Acum vânzările sale au scăzut drastic și situația este puțin probabil să se îmbunătățească.

BOE – Beijing Oriental Electronics Group Co., Ltd a fost fondată în 1993. BOE are centre globale de marketing, de cercetare și dezvoltare în 19 țări, printre care Japonia, Coreea, Singapore, SUA, Germania, UK, Franța, Elveția și India.

Smartphone-urile din seria M cu panouri OLED fabricate de BOE vor fi lansate probabil în a doua jumătate a anului. Producția va începe în iulie. Înainte de aceasta, Samsung Display era singurul furnizor de OLED-uri flexibile pentru Samsung Electronics.

Potrivit informațiilor, doar câteva modele din seria Galaxy M sunt așteptate să fie echipate cu ecrane BOE. Acesta este un semn că Samsung este mulțumit de abilitățile tehnice ale companiei chineze și a ecranelor produse de aceasta. Samsung a dorit la un moment dat să cumpere ecrane de la BOE și pentru seria Galaxy S21. Numai că afișajele BOE nu au reușit testul intern de calitate al Samsung. Același lucru a fost și cazul modelului Samsung Galaxy M41.