Samsung și Dezeen au lansat un nou concurs global de design

226
Samsung and Dezeen
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics și revista globală de design și arhitectură Dezeen au anunțat astăzi lansarea celui mai recent concurs global de design. Concursul global de design Re: Create lansat de Samsung și Dezeen are ca scop recunoașterea valoarea durabilității și oferă un premii totale de 18.000 GBP. Re:Create Design Challenge invită participanții din întreaga lume să își viseze propriile idei creative pentru reutilizarea, reciclarea și reciclarea vechilor dispozitive Samsung sau a materialelor acestora.

Re:Create Design reflectă eforturile continue ale Samsung de a face produsele și serviciile sale mai durabile. Concurența promovează aceste eforturi prin încurajarea participanților să vină cu modalități inovatoare de a reutiliza dispozitivele vechi sau materialele reziduale. Acestea vor fi transformate în produse sau servicii noi de care vor beneficia oamenii și planeta.

Re: Create pentru un viitor mai bun pentru oameni și planetă

Exemplele includ proiectul EYELIKE de la Samsung, în care camerele smartphone-urilor vechi sunt reutilizate în camere de diagnostic medical. De asemenea, cele mai recente dispozitive Galaxy, care au un design care încorporează plastic reciclat din plasele de pescuit aruncate. Nu în ultimul rând, telecomanda SolarCell, care încorporează materiale reciclate pentru 24% din componenta sa din plastic și este alimentat de lumina nu de baterii convenționale de unică folosință.

Trăim într-o eră a incertitudinii și a oportunităților nelimitate, în special pentru creatorii de design”. A declarat TM Roh, președinte și șef al Centrului de design corporativ la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Samsung crede în puterea creativității, iar viitorul nostru trebuie protejat și transformat prin inovații semnificative și durabile. Sperăm că această competiție va oferi o scânteie care să conducă la o schimbare de impact pentru noi toți.”

Dezeen este o revistă online de arhitectură, interioare și design cu sediul în Londra, lansată în noiembrie 2006. Premiile Dezeen care onorează realizările în cele mai bune arhitecturi, interioare și design din întreaga lume.

Participarea la concurs este gratuită pentru persoanele peste 18 ani, indiferent de profesie și din orice țară din lume. Nu contează dacă este un designer profesionist, un student sau o persoană fără pregătire formală în design. Înscrierea se poate face vizitând site-ul oficial Dezeen, care oferă detalii complete despre competiție, inclusiv instrucțiuni de trimitere și informații despre premii. Cei interesați să participe ar trebui să-și trimită ideea pe site-ul Dezeen până pe 19 iulie 2023 la ora 23:59 GMT.

Patru criterii de evaluare la concursul organizat de Samsung și Dezeen

Odată ce rundele inițiale sunt finalizate, lista scurtă va fi selectată și anunțată în august. Apoi un grup de experți format din editori Dezeen și profesioniști în design va selecta câștigătorul locului întâi și pe cei doi pe locul doi.

O listă scurtă cu cele mai bune idei va fi publicată pe site-ul Dezeen în august, în timp ce câștigătorii vor fi anunțați în octombrie. Cele mai bune trei idei vor primi premii în valoare totală de 18.000£. Individul sau echipa câștigătoare va câștiga marele premiu Re: Create de 10.000 lire sterline al competiției. Cei doi clasați pe locul doi vor primi premii în bani de 4.000 de lire sterline fiecare.

Cum vor fi selectați câștigătorii Re: Create? Trimiterile vor fi supuse mai multor runde de evaluare, cu patru criterii.

  • Inovație: cât de originală este ideea?
  • Rezolvarea problemelor: propune ideea soluții semnificative pentru a îmbunătăți viața oamenilor?
  • Impactul social și de mediu: Cum va avea ideea un impact pozitiv asupra oamenilor și asupra planetei?
  • Design centrat pe om: cât de bine se potrivește ideea cu filozofia de design a Samsung și rezonează cu produsele sale sau cu stilul de viață al consumatorilor Samsung?

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul oficial al lui Dezeen: https://www.dezeen.com/.