Acasă Stiri Samsung EYELIKE reutilizează camerele telefoanelor Galaxy în oftalmologie

Samsung EYELIKE reutilizează camerele telefoanelor Galaxy în oftalmologie

Programul Galaxy Upcycling transformă smartphone-urile mai vechi în camere de diagnostic medical. În acest fel Samsung EYELIKE ajută populațiile defavorizate din mai multe zone mai puțin dezvoltate ale lumii. Prin platforma Samsung EYELIKE compania reutilizează smartphone-urile mai vechi pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de oameni în sectorul de asistență medicală oftalmologică în comunitățile slab dezvoltate din întreaga lume.

Samsung a colaborat cu Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii și cu Sistemul de Sănătate Universitară Yonsei din Coreea pentru acest lucru. Au fost create dispozitive medicale care depistează bolile la nivel ocular prin reciclarea smartphone-urilor Galaxy scoase din uz. Acest program Galaxy Upcycling ajută la soluționarea a aproximativ 1 miliard de cazuri la nivel global de tulburări de vedere. În acest fel au fost și sunt prevenite boli oftalmice printr-un diagnostic adecvat.

Platforma Samsung EYELIKE prin programul Galaxy Uncycling

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cel puțin 2,2 miliarde de persoane din lume au o formă de deficiență de vedere. Aproape jumătate dintre aceste cazuri puteau fi prevenite sau încă nu au fost abordate. Există o mare diferență în ponderea tulburărilor de vedere, în funcție de accesibilitatea și disponibilitatea serviciilor de îngrijire a ochilor. Acest lucru este de patru ori mai frecvent în țările sărace în comparație cu regiunile cu venituri mari.

Oamenii din întreaga lume se confruntă cu bariere privind accesul la asistența medicală fundamentală. Samsung a văzut aici o oportunitate de a concepe soluții inteligente și inovatoare prin care să poată reutiliza produsele. Acest program întruchipează convingerea Samsung că tehnologia poate îmbogăți viețile oamenilor și ajută la un viitor mai echitabil și mai sustenabil pentru toți”. A spus Sung-Koo Kim, vicepreședinte Sustainability Management Office, Mobile Communications Business, Samsung Electronics, conform Samsung Newsroom.

În 2017, Samsung a creat programul Samsung Galaxy Upcycling. Prin acesta au fost introduse modalități inovatoare prin care dispozitivele Galaxy pot avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Prin intermediul programului, un smartphone Galaxy mai vechi poate deveni creierul camerei portabile de tip fundus EYELIKE. Aceasta se conectează la un atașament de obiectiv pentru un diagnostic, în timp ce smartphone-ul este utilizat pentru surprinderea imaginilor. Dispozitivul Galaxy utilizează apoi un algoritm de inteligență artificială pentru a analiza și diagnostica imaginile pentru bolile oftalmologice. Apoi se conectează la o aplicație care captează cu exactitate datele pacienților și sugerează un tratament. Totul este mult mai ieftin decât la diagnosticele de până acum. Camera de diagnostic unică și accesibilă poate examina pacienții pentru afecțiuni care pot duce la orbire, inclusiv retinopatie diabetică, glaucom și degenerescență maculară legată de vârstă.

Samsung a creat colonoscoape și oftamoscoape din dispositive Galaxy uzate

Prin utilizarea mai multor tehnologii optice și a inteligenței artificiale, împreună cu performanța camerei unui smartphone Galaxy, a rezultat un dispozitiv medical accesibil, la fel de capabil ca un echipament cu cameră tip fundus utilizat de profesioniștii din domeniul medical. Acest lucru a rezolvat probleme de sănătate, dar este și o preocupare pentru mediul înconjurător, în același timp”. A spus dr. Sangchul Yoon of Yonsei University Health System.

Din 2018, Samsung a colaborat cu IAPB și cu Centrul Medical Yonsei pentru a sprijini activitățile a peste 19.000 de rezidenți din Vietnam cu camera sa retinală portabilă. Numai în 2019, a furnizat 90 de oftalmoscoape portabile profesioniștilor din domeniul sănătății. Acum, Samsung a extins programul în India, Maroc și Papua Noua Guinee. De asemenea, Samsung își extinde capacitatea către noi zone de screening, prin utilizarea dispozitivelor Galaxy reciclate. Astfel va crea colposcoape portabile bazate pe tehnologia smartphone-urilor pentru a depista cancerul de col uterin și pentru a îmbunătăți accesibilitatea femeilor la asistență medicală de calitate.

În țările în care este testată platforma Samsung EYELIKE, relieful greu accesibil, distanțele mari și oamenii care trăiesc în zone îndepărtate contribuie la această nevoie de tehnologie care să ne ajute să ne conectăm și să îmbunătățim accesul tuturor la îngrijire medicală. IAPB este foarte încântată că Samsung lucrează îndeaproape cu organizațiile sale membre pentru a testa aceste soluții. Colaborarea cu Samsung permite organizațiilor noastre membre să livreze tehnologie în țările cu programe pilot. În același timp ne permite să construim relații de cooperare și consolidare în aceste regiuni„. A declarat Drew Keys, Western Pacific Region (WPR) Coordinator at the International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB).

Accent pe durabilitae și mediul înconjurător cu Samsung Galaxy Uncycling

Dincolo de angajamentul său față de inovație Samsung are în vedere partea de sustenabilitate în relația cu mediul înconjurător. Tot în această direcție regăsim și îndeplinirea obiectivului de colectare a 7,5 milioane de tone de deșeuri electronice și utilizarea a 500.000 de tone de plastic reciclat până în 2030.

Prin transformarea smartphone-urilor Galaxy în echipamente portabile de diagnosticare a afecțiunilor oftalmologice, Samsung ajută la redirecționarea deșeurilor electronice. Acestea ajung la depozitele de deșeuri și nu în mediul înconjurător. În plus, echipamentul de diagnosticare ce folosește cameră de tip fundus este realizat cu 35% conținut reciclat și este conceput pentru o reutilizare eficientă. Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite (EPA) a recompensat acest dispozitiv cu Sustainable Materials Management Cutting Edge Champion Award. Programul Galaxy Upcycling face parte din angajamentul Samsung pentru dezvoltare sustenabilă prin intermediul a 17 obiective sustenabile.

Stiri

Galaxy S22 Ultra va avea cea mai bună cameră zoom realizată vreodată

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun smartphone în materie de camere foto de pe piață.  Acest lucru se datorează camerei...

Samsung dezvoltă o tehnologie avansată de ambalare a cipurilor

Samsung a declarat vineri că a dezvoltat o nouă tehnologie avansată de ambalare a cipurilor pentru aplicații de înaltă performanță. Gigantul tech...

Galaxy Z Fold 2: rezistența la praf este inspirată de aspiratoarele Samsung!

Samsung tocmai a împărtășit o poveste uimitoare care spune multe despre provocările de a proiecta primele modele de smartphone-uri pliabile. Samsung Galaxy...

Noi detalii despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch Active 4

Tot mai multe zvonuri din ultima perioadă spun că Samsung lucrează la două noi ceasuri inteligente. Cele două ceasuri smartwatch-uri Samsung Galaxy...

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...