Samsung și Dezeen au anunțat câștigătorul competiției Out of the Box

528
Samsung si Dezeen au anuntat castigatorul competitiei Out of the Box

Samsung Electronics și revista de design din Marea Britanie Dezeen au anunțat câștigătorii concursului Out of the Box. Continuând impulsul ambalajelor ecologice Samsung introduse la începutul acestui an într-un efort de a reduce amprenta sa de mediu, concursul Out of the Box a fost un concurs global care a avut loc în perioada 6 aprilie – 29 mai 2020.

Competiția i-a provocat pe concurenți să proiecteze articole casnice inovatoare care pot fi create prin refolosirea ambalajului din carton care vine cu portofoliul Lifestyle TV de la Samsung, inclusiv produse precum Serif, The Frame și The Sero. Ambalajul ecologic al Samsung, realizat din carton ecologic ondulat, permite reciclarea ușoară și încurajează reciclarea pentru refolosirea creativă.

La competiție a putut participa oricine cu vârsta de peste 18 ani. Au fost premii în valoare totală de 20.000 de dolari. Concursul a avut 1.554 de înscrieri din 84 de țări din întreaga lume, după ce a fost anunțat pe site-ul web Dezeen. Au fost participanți și din România. Finaliștii au fost selectați de un juriu format din experți în design atât de la Samsung, cât și de la Dezeen. Proiectele au fost evaluate pe baza funcționalității articolului și a capacității sale de a se amesteca perfect cu spațiul înconjurător.

Samsung și Dezeen au premiat mai mulți participanți

Câștigătorii concursului sunt Sarah Willemart și Matthieu Muller, creatorii Animalelor pe cale de dispariție, care servesc drept scaune, mese mici și jucării în formă de animale precum urșii polari, țestoasele marine și rinocerul. Willemart și Muller au învins alți patru finaliști pentru a obține premiul cel mare de 10.000 de dolari în competiția Out of the Box.

Proiectul a fost destinat să aibă un scop educațional de a învăța copiii despre animalele pe cale de dispariție”. A spus Sarah Willemart. „Sunt foarte interesată de reciclare și reutilizare creativă, așa că sunt onorată să fac parte din acest proiect semnificativ”.

Un cal balansoar este o jucărie pentru copii în formă de cal montat pe tălpi, asemănător unui balansoar. Cel mai vechi model cunoscut datează din 1610. Este expus la Muzeul Copilăriei, o ramură a Muzeului Victoria și Albert, din Bethnal Green, Londra.

Samsung a dezvăluit nu numai designul premiat, ci și clasamentul celorlalți patru finaliști. Un cal balansoar, Rider; o unitate de stocare în trepte, Kibe; un coș cu fațete, Twist; și o masă de depozitare modulară versatilă, Tessellate.

Începând cu această lună, Samsung va oferi manuale de instrucțiuni pentru a reproduce creația premiată din această competiție. Și alte modele selectate vor fi cuprinse în manual, pentru a ajuta consumatorii de upcycling – reciclare creativă să creeze articole de uz casnic din ambalajele sale ecologice. Manualul de instruire va fi accesibil printr-un cod QR imprimat deasupra ambalajelor, conform News Samsung.

În prezent, Samsung livrează televizoarele Sero, The Serif și The Frame în Eco-Packages. Compania intenționează să extindă conceptul pe întreaga sa gamă de televizoare.