Samsung în discuții cu LG Display pentru a primi ecrane LCD

718
Sursa Foto: Yonhap

Samsung Electronics Co. este în tratative cu LG Display Co. pentru achiziționarea de panouri de afișare LCD. Informația provine din Coreea de Sud de la agenția de presă Yonhap. Această mișcare a apărut după ce Samsung Display a anunțat la începutul acestui an că va întrerupe producția de ecrane LCD de anul viitor. Subsidiara Samsung Electronics se va concentra și va accelera trecerea spre afișajele cuantum-dot (QD).

Potrivit sursei din Coreea, Samsung Electronics și LG Display vor semna un contract pentru furnizarea de ecrane LCD pentru televizoarele Samsung în viitorul apropiat. Inițial au fost mai multe informații care au prezis că Samsung Electronics ar putea cumpăra panouri LCD de la unele companii din China. Au fost dați ca posibili furnizori pentru Samsung firmele China Star Optoelectronics Technology și BOE Technology Group. În discuții a intrat și furnizorul Sharp Corp., acum deținut de Foxconn Group din Taiwan.

Samsung și LG sunt rivali pe piața mondială TV

Analiștii din domeniu se așteaptă ca volumul de ofertă al LG Display să fie undeva în intervalul de în valoare între 830 milioane dolari și 1,6 miliarde de dolari, în cazul în care tranzacția va fi parafată. Filiala LG Electronics, LG Display intenționează să furnizeze panouri LCD de dimensiuni mari de la fabrica sa din Guangzhou, China.

LG și Samsung sunt rivali aprigi în privința televizoarelor, primul afirmând că tehnologia sa OLED TV este superioară, în timp ce al doilea susține același lucru despre televizoarele QLED. Cu toate acestea, istoria arată că cele două părți au mai lucrat și pot lucra ca parteneri.

LCD – Liquid Crystal Display este un dispozitiv de afișare pentru litere, cifre, grafică și imagini. Cristalele lichide sunt combinații chimice de natură organică aflate în stare lichidă. În 1972 primul ceas de mână cu LCD, Gruen Teletime, a fost lansat pe piață, afișa patru cifre.

În 2017, Samsung a mai comandat ecrane LCD pentru televizoarele de 65 și 75 de inch de la LG Display. Atunci compania japoneză Sharp a decis brusc să oprească livrarea de ecrane LCD (liquid-crystal display) către Samsung Electronics.

Samsung Display nu va mai produce afișaje LCD de anul viitor. Subsidiara Samsung mai are în acest moment două fabrici pentru afișaje LCD în Coreea și două în China. Samsung Display a luat această decizie motivând că prețul afișajelor LCD a scăzut foarte mult la nivel global.