Samsung Display va lansa afișaje QD-OLED partea a doua a anului 2021

445
Samsung Display va lansa afisaje QD OLED partea a doua a anului 2021
Sursa Foto: via flatpanelshd.com

Samsung Display, subsidiara Samsung care produce afișaje, a decis să treacă de la tehnologia LCD la tehnologia QD-OLED pentru televizoare în 2019. Compania a spus că va investi aproximativ 11 miliarde de dolari până în 2025 pentru a produce ecrane OLED mari. Se pare că Samsung Display este pe cale să lanseze panourile QD-OLED în a doua jumătate a acestui an.

Compania intenționează să lanseze produse pilot bazate pe noile sale panouri QD-OLED și să le trimită mărcilor TV pentru analiză. Inițial Samsung Display și-a propus să lanseze primele afișaje QD-OLED pentru monitoare și televizoare în trimestrul trei 2021. Se pare că lucrurile merg foarte bine cu noile afișaje QD-OLED, iar compania a devansat calendarul lansării. Panourile de afișare QD-OLED se bazează pe tehnologia OLED, dar există un strat Quantum Dot (QD) pentru a îmbunătăți culorile.

Ne putem aștepta la televizoarele QD-OLED de la Samsung?

Samsung Display își realizează panourile de afișare QD-OLED la uzina Q1 din Asan, Coreea de Sud, conform Universmartphone. Au fost testate aici în ultimul timp mai multe modele de ecrane QD-OLED. Aceste panouri vor fi disponibile de la dimensiuni de 55 inch (139,7 centimetri) până la 82 inch (208,28 centimetri). Ambele modele vor avea rezoluție atât 4K cât și 8K. Ecranele vor concura cu panourile OLED ale LG și ar putea fi utilizate de companii precum TCL, Panasonic și Sony.

Samsung Visual Display, totuși, nu a vrut să vândă televizoare OLED, deoarece ar merge împotriva propriei strategii de marketing și împotriva LG și a televizoarelor sale OLED. Deci, Samsung Visual Display a decis să treacă în schimb la televizoarele Mini-LED și MicroLED și a refuzat să cumpere panouri QD-OLED de la Samsung Display. În schimb, va achiziționa panouri OLED de la rivalul LG Display.

Panasonic este un brand de aparate electronice cu sediul în Kadoma, Osaka, Japonia. Panasonic a fost fondată în 1918. În prezent este printre cele mai mari companii de electronice din Japonia, concurând cu Sony, Hitachi, Toshiba și Canon.

Samsung Display este cel mai mare vânzător de afișaje din lume de ani de zile. Recent filiala Samsung a pierdut prima poziție în fața companiei BOE din China. Veniturile sale au scăzut cu 29%, până la 6,2 miliarde USD, iar veniturile BOE au crescut cu 50% la 7,7 miliarde USD. Piața mondială a ecranelor cu ecran plat a crescut la 34,8 miliarde USD în primul trimestru al anului 2021, datorită pandemiei COVID-19 și cererii crescute de televizoare pentru divertisment și monitoare pentru lucru de la domiciliu și jocuri.