Samsung Display a avut anul trecut 50% din piața ecranelor de telefoane

675
Samsung Display a avut anul trecut 50 la suta din piata smartphone
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Samsung Display Co. a dominat piața globală a afișajelor pentru smartphone-uri anul trecut. Datele au fost publicate de compania de studiu de piață Strategy Analytics. Cifrele au relevat că Samsung Display a înregistrat venituri record anul trecut, cu toate problemele generate de pandemie.

Filiala celui cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a reprezentat jumătate din piața mondială a panourilor de smartphone-uri anul trecut în ceea ce privește veniturile, potrivit Strategy Analytics. Piața globală a ecranelor de smartphone-uri a crescut cu 7% față de 2020. În 2020 piața afișajelor de telefoane a generat venituri de aproximativ 43 miliarde de dolari. Jumătate au întrat în buzunarul Samsung!

Samsung Display urmată de BOE din China și LG Display

Samsung Display a fost urmat de BOE Technology Group Co. din China, cu o cotă de 15%. Pe locul trei s-a situat o altă companie din Coreea de Sud. LG Display Co. a obținut o cotă de piață de 8%, au arătat datele Strategy Analytics. Acești trei producători au obținut venituri de aproape 73% din piața globală a ecranelor de smartphone-urilor în 2020.

Samsung Display a obținut venituri record din panourile smartphone-urilor datorită noilor caracteristici de design ale dispozitivelor cheie”. A declarat Jeffrey Mathews, analist senior la Strategy Analytics, potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap. „Pe măsură ce cererea OLED crește, Samsung Display se va confrunta cu o concurență crescută din partea LG Display, BOE Technology, Visionox și TCL CSOT”.

CSOT – China Star Optoelectronics Technology a fost înființată în noiembrie 2009. Este o filială a TCL. Produce ecrane TV de dimensiuni mari, ecrane pentru telefoane, panouri de afișare în scop comercial și pentru vehicule.

Strategy Analytics a prezis că achiziția de afișaje de către producătorii de smartphone-uri va avea o creștere constantă până în 2021. Aceasta este determinată de lansarea de dispozitive 5G și de tehnologiile de afișare de ultimă generație, gen ecrane pliabile.

De asemenea, se așteaptă ca afișajele LCD să treacă în spatele acelor OLED pe piața ecranelor de smartphone-uri. Pentru televizoare și monitoare producția de LCD a filialei Samsung va crește. Samsung Display nu va ceda această poziție, va rămâne cel mai mare producător de afișaje pentru telefoane și televizoare.