Samsung Display mizează pe display-uri pliabile și XR pentru Apple

159
Samsung Display va furniza ecrane pliabile si pentru XR companiei Apple
Sursa foto: sammobile.com

Samsung Display vrea să rămână un furnizor de top pe piața în continuă schimbare a dispozitivelor mobile. Cererea de tehnologii de afișare de ultimă oră se va intensifica, mai ales în domeniul pliabil. Deși Apple nu a lansat niciun dispozitiv echipat cu un afișaj pliabil, Samsung crede că acesta este viitorul. Astfel Samsung Display își propune deja să devină furnizorul principal al Apple atât pentru dispozitive XR (realitate extinsă) pliabile, cât pentru telefoanele pliabile.

Potrivit presei sud-coreene, citate de SamMobile, Samsung Display și-a reorganizat recent echipa de afaceri „A”. Această echipă este citată ca fiind responsabilă pentru dezvoltarea tehnologiilor de afișare care îndeplinesc cerințele și standardele Apple. Astfel subsidiara Samsung Electronics vrea să pună mai mult accent pe ecranele pliabile și microdisplay-uri. Vă reamintim că Samsung Display a achiziționat recent companiei americană de microdisplay-uri OLED cu matrice activă de înaltă rezoluție, AR/VR și alte produse de imagistică, eMagin.

Și Samsung își dezvoltă propria cască XR, care ar putea fi lansată anul viitor pentru a concura cu Apple Vision Pro. În același timp, căștile Samsung ar putea fi o ocazie pentru Samsung Display pentru a impresiona Apple.

Specialiștii din acest domeniu interpretează aceste restructurări Samsung Display ca pe o campanie care se pregătește pentru un viitor în care ecranele pliabile devin mainstream. Filiala Samsung dorește să crească calitativ și cantitativ pe măsură ce noile tehnologii de afișare câștigă popularitate.

Apple nu a anunțat încă niciun dispozitiv pliabil, dar Samsung Display vrea ca panourile pliabile să devină o sursă principală de venit. Apple ar garanta mai mult sau mai puțin că și, pe măsură ce tehnologia evoluează, producătorul american va trece în cele din urmă la dispozitive pliabile. Când se întâmplă acest lucru, Samsung Display va fi gata să îndeplinească cerințele Apple.

Originile realității extinse – extended reality (XR) care include realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și realitate mixtă (MR) – se întind până în anii 1800. În 1838 Sir Charles Wheatstone a subliniat conceptul de „stereopsis” sau „viziune binoculară”.

Între timp probabil că Apple va lansa primul său set cu cască de realitate mixtă (XR) înainte să treacă la telefoane pliabile. Apple Vision Pro ar trebui să fie pus în vânzare în 2024. Cu toate acestea, Vision Pro nu are un afișaj Samsung. Panoul este furnizat de Sony și nu de gigantul tehnologic coreean. Samsung Display intenționează să schimbe asta și să intre în lanțul de aprovizionare al Apple.

Sony va fi primul care va comercializa panouri OLEDoS (OLED on Silicon – OLED pe silicon) prin Apple Vision Pro. Conform surselor sud-coreene, Samsung Display face deja mișcări pentru a dezvolta OLEDoS pentru căștile XR. Luna trecută, am aflat că Samsung lucrează la tehnologia OLEDoS în colaborare cu firma germană Merck.