Samsung Display a anunțat că extinde producția de ecrane LCD

475
Samsung face eforturi foarte mari pentru a opri China să-i fure secretele
Sursa Foto: via livetradingnews.com

În luna martie Samsung Display a anunțat că va renunța la sfârșitul acestui an la producția de ecrane LCD. Dar acest an s-a dovedit a fi unul anormal și lucrurile au luat în final o altă întorsătură. Acum Samsung Display a anunțat că va extinde pe termen nelimitat producția de panouri LCD pentru televizoare și monitoare. Motivarea este simplă: cererea pentru aceste produse a crescut în timpul pandemiei COVID-19.

Pentru cei care nu știu, gigantul sud-coreean anunțase în martie că va încheia producția pentru toate modelele de LCD până la sfârșitul lui 2020 și se va concentra în schimb pe tehnologii mai avansate. Cu toate acestea, Samsung Display a sugerat această mișcare cu câteva luni în urmă, conform GizmoChina. La sfârșitul lunii octombrie Samsung a spus că are în vedere o prelungire „pe termen scurt” a producției. Deși acum a extins oficial pe termen nelimitat producția de panouri LCD, se pare că lungimea acestui „termen nelimitat” va depinde de condițiile pieței și de profitabilitate.

Samsung Display are în vedere ecrane LED și QD în viitor

Samsung a produs ecrane LCD (Liquid Crystal Display – afișaj cu cristale lichide) în Coreea de Sud, precum și în China. Dar în august, compania a vândut o parte majoritară a unității sale de producție de ecrane LCD din Suzhou. Cumpărătorul a fost China Star Optoelectronics Technology filiala TCL Technology Group Corp, unul dintre cei mai mari producători de televizoare. După această vânzare compania și-a îndreptat atenția către producția de panouri LED și panourile QD – quantum-dot, de generația următoare.

Ca reamintire, în iunie acest an Samsung a semnat un contract cu LG Electronics pentru livrarea de ecrane LCD. Mișcarea a fost făcută tot pe fondul renunțării gigantului tech la producția de afișaje LCD. Samsung voia să suplinească astfel oprirea producției de astfel de ecrane prin cumpărarea lor de la LG. Nu a fost prima dată când Samsung a cumpărat ecrane pentru televizoare de la LG Display.

TCL Corporation este o companie multinațională chineză fondată în 1981. TCL produce televizoare, DVD playere, aparate de aer condiționat, telefoane mobile, laptopuri, tablete, etc. TCL produce smartphone-uri Alcatel și BlackBerry.

Potrivit firmei de cercetare de piață TrendForce, tendința de ședere la domiciliu și de a lucra de acasă cauzată de pandemie a crescut cererea globală de ecrane LCD cu 30% în trimestrul trei al acestui an. Conform TrendForce, a crescut astfel cererea de ecrane pentru televizoare, monitoare, notebook-uri, etc. În contextul actual în care pandemia continuă, TrenForce estimează că cererea de LCD-uri va fi în continuare ridicată.