Samsung Display va fabrica ecranul pentru Huawei P30 Pro

1618

Bătălia pe piața mondială a smartphone-urilor este crâncenă, se duce între trei principali concurenți. Samsung, Huawei și Apple. În fața intereselor se uită de multe ori de această competiție de a fi numărul unu mondial. Știam că Apple cumpără ecrane de la Samsung Display. Acum și Huawei a contactat gigantul high-tech pentru a cumpăra ecrane AMOLED.

Pentru a ține pasul cu cererea, Huawei a trebuit să împartă producția ecranului AMOLED aflat pe Huawei Mate 20 Pro între rivalii Samsung Display, BOE și LG. Acest lucru are ca rezultat un flux de lucru mai dificil, deoarece primește transporturi din toate părțile. Și Huawei a mai observat ceva, calitatea impecabilă a ecranelor produse de Samsung Display.

Conform SamMobile, care citează o sursă Huawei, se pare că producătorul chinez a contractat Samsung Display pentru a produce ecranul AMOLED pentru Huawei P30 și Huawei P30 Pro. Huawei vrea să înlocuiască furnizorii BOE din China și LG, care au fabricat ecranul OLED pentru Mate 20 Pro. Cel mai probabil aceste ecrane nu se ridică la pretențiile lui Huawei. Samsung Display este imbatabil pe piața afișajelor pentru telefoane mobile. Toate smartphone-urile Samsung, începând cu primele ediții și terminând cu seria Galaxy S10 și Galaxy Fold sunt produse de Samsung Display.

Samsung Display nu are concurent pe piața afișajelor smartphone

Motivul care stă la baza acestei mișcări nu este foarte clar momentan. Experții din domeniul telefoniei mobile sunt siguri că uriașa capacitate de producție de la Samsung Display, precum și calitatea impecabilă a ecranelor sale AMOLED sunt responsabile pentru acest lucru. Un eventual contract semnat de Huawei cu Samsung va îndeplini toate cerințele producătorului chinez fără a trebui să mai lucreze cu un alt furnizor.

BOE Technology Group Co, Ltd. este un furnizor de produse și soluții de afișare. Compania a fost fondată în 1993 și are sediul în Beijing, China. BOE se axează pe trei ramuri principale, dispozitivele de afișare și senzori, sistemele inteligente și serviciile de asistență medicală.

Acest lucru mai este atrăgător pentru Huawei și din alte puncte de vedere. Colaborând doar cu un singur furnizor de ecrane înseamnă că Huawei poate simplifica întregul proces inclusiv în producție. Poate minimiza riscurile unor eventuale scurgeri de tehnologii. Se asigură că tot ce intră în producție respectă cele mai înalte standarde.

În decembrie a apărut informația că Apple ar folosi un nou ecran AMOLED produs de Samsung pentru iPhone-urile din 2019. Chiar dacă despre o nouă colaborare cu Apple nu au transpirat lucruri, sunt informații că cele două au semnat deja contractul. Samsung Display este unul dintre puținii furnizori care au tehnologia necesară integrării afișajului integrat cu atingere, ceea ce permite un dispozitiv mai subțire.

Din câte se pare și ecranele OLED aflate pe Google Pixell 3XL sunt produse tot de Samsung Display. Fără comentarii!