Samsung Display lider pe piața ecranelor de smartphone-uri

1049

Samsung Display Co. își menține poziția dominantă pe piața mondială a ecranelor de smartphone-uri în primul trimestru din 2019. Principalul factor care a dus la acest lucru este adoptarea de către tot mai mulți producători a ecranelor OLED pentru produsele lor premium. Datele sunt în conformitate cu IHS Markit, o companie de cercetare de piață și au fost publicate de The Korea Herald.

Conform studiului IHS Markit, Samsung Display a vândut ecrane de smartphone-uri în valoare de 3,4 miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie. Cu aceste vânzări Samsung Display are un procent de 40,2% din cota de piață. Totuși, cota de piață a firmei sud-coreene a scăzut cu 6,6% față de aceeași perioadă a anului precedent. Cu toate acestea Samsung Display a reușit să dețină peste 40% din cotă timp de opt luni consecutive, au arătat datele IHS Markit.

Samsung Display este urmată la mare distanță de producătorul japonez Japan Display

Pe locul doi în acest clasament mondial este Japan Display Inc. cu o cotă de 12,3%, iar BOE din China a ajuns pe locul trei cu 11,9%. Compania chineză și-a dublat aproape cota de piață, comparativ cu un an în urmă, pe fondul creșterii investițiilor în panouri flexibile OLED.

Dintre producătorii de panouri OLED (Organic Light-Emitting Diode), Samsung Display are un procent de 80% din totalul cotei de piață. Samsung Electronics Co. a fost prima companie care a adoptat panourile AMOLED pentru smartphone-urile sale în 2010. Piața acestor ecrane a înregistrat un impuls serios după ce rivalul Apple a lansat noi modele cu panouri AMOLED la sfârșitul anului 2018.

Japan Display Inc. a fost fondată în 2012 și are sediul în Tokio. Japan Display este o companie mixtă, un joint-venture compusă din Sony, Toshiba și Hitachi. Innovation Corporation din Japonia (INCJ) este acționarul majoritar al companiei Japan Display cu 25,29% din totalul participațiilor, la 21 septembrie 2018.

Recunoscută pentru calitatea ecranelor sale subsidiara Samsung furnizează afișaje pentru mai mulți producători importanți de smartphone-uri. Apple este unul dintre principalii beneficiari ai ecranelor OLED produse de gigantul tech sud-coreean. Compania chineză Huawei a ales Samsung pentru fabricarea ecranelor aflate pe Huawei P30 Pro. Din câte se pare și ecranele OLED aflate pe Google Pixell 3XL sunt produse tot de Samsung Display.

Recent Yoo Jong-woo, un analist la Coreea Investment & Securities a declarat: „Samsung Display, care domină categoric piața smartphone-urilor OLED, își va menține poziția de lider mult timp„.