Samsung Display a înregistrat numele de marcă „Iris Ring”

461
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Divizia Samsung Display a înregistrat în Coreea de Sud un nume de marcă intrigant: Iris Ring. Acest nume de marcă a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute la KIPRIS – Korea Intellectual Property Rights Information Service. KIPRIS se ocupă de eliberarea de brevete, brevete de design sau nume de mărci, printre altele, în Coreea de Sud.

Cererea pentru numele de marcă este doar pentru cele două cuvinte, Iris Ring, fără logo sau altă explicație. Având în vedere starea actuală a evoluțiilor tehnice, am găsit o explicație pentru acest nume, chiar dacă nu putem decât să speculăm la ce se referă numele Iris Ring.

Iris Ring poate fi o cameră foto sub ecran

Desigur, Samsung a folosit scanere pentru iris în telefoanele sale de ceva timp în trecut. Dar începând cu seria Galaxy S10 și Galaxy S20 această identificare biometrică a dispărut din smartphone-urile gigantului tech. Probabil că numele Iris Ring nu prea are legătură cu asta. În cele din urmă, aplicația nu dezvăluie multe detalii, dar totuși o face. Se referă la un produs legat de afișare. Acest lucru rezultă din faptul că cererea de marcă a fost depusă de Samsung Display.

Identificarea biometrică. Biometria cuprinde metode de recunoaștere unică a oamenilor pe baza uneia sau mai multor trăsături intrinseci fizice sau comportamentale. Exemplele includ, dar nu se limitează la amprentă, recunoașterea feței, ADN, recunoașterea irisului sau retină.

Avem speranțe că numele este legat de mult așteptatul senzor Under Panel de la Samsung. Încă din 2018, Samsung a dat unele informații despre aceste camere – care sunt sub ecran. O astfel de cameră frontală ar face inutilă utilizarea găurilor, crestăturilor sau a unor lunete mai groase, conform Galaxy Club. Cu toate acestea, în ciuda zvonurilor insistente de atunci, Samsung nu era încă pregătit să lanseze un produs real cu un astfel de  senzor Under Panel.

În secret, sperăm că numele Iris Ring va fi numele de marketing pentru implementarea unei camere de fotografiat sub ecran. Dar, dincolo de multă imaginație și speranță, nu există motive tangibile pentru a crede acest lucru. Trebuie să așteptăm până când apar mai multe informații despre viitorul Galaxy S21, informații care confirma sau invalida toate acestea.