Samsung Display va înregistra pierderi de profit pe trimestrul unu 2020

587
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Display, filiala Samsung ce se ocupă de excelentele afișaje de pe dispozitivele Galaxy, este liderul mondial incontestabil în materie de ecrane de smartphone-uri. De asemenea, Samsung Display produce ecrane și pentru monitoare de PC, ceasuri inteligente, laptopuri și televizoare. Compania pare să se confrunte cu o problemă, cel puțin în primul trimestru din 2020.

Samsung Display cel mai probabil va înregistra o scădere a profitului în Q1 2020. Compania va raporta o scădere a profitului de 464,2 miliarde KRW (~378 milioane USD) și a veniturilor cu aproximativ 5 miliarde de dolari pentru primul trimestru al anului 2020.

Cerere redusă de smartphone-uri și televizoare din cauza COVID-19

Analiștii spun că motivul reducerii profitului operațional este o scădere accentuată a cererii pentru smartphone-uri și televizoare din cauza COVID-19. Costurile crescute din cauza închiderii fabricilor companiei și închiderea liniilor de fabricație a panourilor LCD au afectat și ele performanțele companiei Samsung Display.

Recent, Samsung Display a anunțat că va suspenda producția de ecrane LCD până la sfârșitul anului 2020. Cel mai mare producător mondial de ecrane își va retehnologiza fabricile și apoi se va concentra pe fabricarea afișajelor QLED. Aproximativ 89% din vânzările companiei provin de la furnizarea de panouri OLED pentru mai mulți producători de smartphone-uri. Apple, Huawei, OnePlus, OPPO, Xiaomi și alți producători mondiali folosesc ecrane de la Samsung Display. În acest domeniu subsidiara Samsung este imbatabilă.

OPPO sau Guangdong OPPO Mobile Telecommunications Corp., Ltd. este o companie chineză de electronice și dispozitive mobile. Oppo a fost fondată în 2001 și are sediul în Dongguan, Guangdong, în China. Este o filială a BBK Electronics împreună cu OnePlus, Vivo și Realme.

Analiștii economici au prezis că Samsung Display va avea de suferit și mai mult în trimestrul doi din acest an. Impactul virusului corona pe mai multe piețe majore, precum Europa și America de Nord, pare a fi tot mai pronunțat și acest lucru va influența și producția de ecrane pentru smartphone-uri.

În cazul în care COVID-19 va putea fi ținut sub control la nivel mondial, atunci datele problemei se vor schimba. Dar în următoarele câteva luni Samsung Display și alți producători vor suferi pierderi de profit. Și celelalte produse Samsung, inclusiv smartphone-urile și electrocasnicele, au avut de suferit din cauza crizei COVID-19.