Acasă Stiri Samsung domină piața mondială a televizoarelor în H1 2021

Samsung domină piața mondială a televizoarelor în H1 2021

Primii doi producători de televizoare din Coreea de Sud – Samsung Electronics Co. și LG Electronics Inc. – au reprezentat jumătate din piața mondială în prima jumătate a anului 2021. Datele au fost publicate ieri de compania britanică de cercetare de piață Omdia. Samsung este imbatabil pe piața televizoarelor de foarte mulți ani (15 ani).

Samsung a reprezentat 31% din piața mondială TV în ceea ce privește veniturile din vânzări. În acest fel gigantul high-tech sud-coreean și-a păstrat poziția nr. 1 mondial în primele șase luni ale anului 2021. LG Electronics a ocupat locul doi cu o cotă de 19%, potrivit Omdia, citată de agenția de presă coreeană Yonhap. Compania japoneză Sony a ocupat locul trei cu 9,3%. Locurile trei și patru au fost ocupate de companiile chineze TCL cu 7,4% și Hisense cu 7,3%.

Din punct de vedere al volumului de vânzări, Samsung a reprezentat 21,2% din piața mondială în H1 2021. Compania coreeană a vândut 21,03 milioane de televizoare în prima jumătate, în creștere cu 10,3% față de H1 2020. A fost pentru prima dată din 2016 când volumul vânzărilor companiei din prima jumătate a anului a depășit 20 de milioane de unități.

Televizoarele Samsung QLED au fost cele mai vândute

Performanța puternică a companiei Samsung a rezultat din vânzările de televizoare premium QLED. Acestea au depășit 4 milioane de unități vândute în prima jumătate a anului 2021. A fost o creștere cu 46% față de aceeași perioadă a anului precedent. Vă reamintim că Samsung a lansat anul acesta seria Neo QLED. Piața mondială a televizoarelor QLED a ajuns la 5,25 milioane de unități în prima jumătate a acestui an.

Samsung nu a avut adversar în segmentul TV de 80 de inch (203,2 centimetri) sau mai mare, cu o cotă de piață de 51,9%! Atât ecranele QLED cât și QD sunt bazate pe materiale cuantice. Punctele cuantice, atunci când sunt luminate, emit lumină la o lungime de undă foarte specifică în funcție de dimensiunea acestora. Acest fenomen este cunoscut sub numele de luminiscență.

Punctele cuantice sunt particule minuscule de semiconductor cu o dimensiune de câțiva nanometri, având proprietăți optice și electronice. Puncte cuantice sunt produse prin sinteza plasmei din compuși binari de plumb, cadmiu, telur sau indiu.

Vânzările de televizoare din a doua jumătate a anului sunt de obicei peste prima jumătate. Astfel vânzările noastre de televizoare QLED sunt de așteptat să ajungă la 10 milioane de unități în acest an„. A spus Samsung. „Suntem siguri că vom obține statutul de nr. 1 timp de 16 ani consecutivi.”

LG a vândut 13,56 milioane de televizoare în prima jumătate, în creștere cu 25,8% față de un an mai devreme. Rivala Samsung din Coreea de Sud se concentrează în special pe televizoare OLED. LG a livrat 1,73 milioane de televizoare OLED în H! 2021, reprezentând peste 63% din piața mondială.  Livrările de televizoare OLED ale companiei au atins 945.600 de unități în Q2 2021, cel mai mare volum trimestrial de la lansarea acestor televizoare în 2013.

Piața mondială TV în creștere

Piața mondială a televizoarelor din prima jumătate a anului a înregistrat venituri de 54,2 miliarde USD. Este o creștere cu 36,1%  față de aceeași perioadă din 2020. Vânzările au ajuns la 99,11 milioane de televizoare, în creștere cu 7,4% față de acum un an, au arătat datele Omdia.

În trimestrul doi din 2021, livrările TV globale au ajuns la 47,85 milioane de unități. Este o creștere față de 45,64 milioane de televizoare livrate în aceeași preioadă a anului trecut. Cu toate acestea, a scăzut de la 51,25 milioane de unități în primul trimestru din cauza sezonalității și a întreruperilor producției de la reapariția COVID-19.

Vânzările de televizoare Samsung din al doilea trimestru au fost de 9,41 milioane de unități, în scădere față de 11,61 milioane în trimestrul anterior, în timp ce livrările TV ale LG au ajuns la 6,28 milioane de unități, în scădere de la 7,28 milioane de unități în primul trimestru.

Stiri

Galaxy S22 Ultra poate avea încorporat un slot pentru S-Pen

Chiar după foarte multe runde de zvonuri pro și contra încă nu suntem siguri de soarta seriei Galaxy Note. A fost anulată...

Galaxy A52 5G primește actualizarea de securitate din septembrie 2021

De câteva zile Samsung a lansat cel mai recent patch de securitate pentru Samsung Galaxy Z Flip, Galaxy Z Flip 5G. Acum...

SUA continuă să țină Huawei sub embargo, Honor este în vizor

Administrația Biden a declarat că Guvernul SUA nu se va feri să ia noi măsuri împotriva Huawei dacă va fi necesar. Secretarul...

Programul de lansare a actualizărilor de securitate Samsung a fost revizuit

Samsung rămâne angajat să lanseze sistematic și la timp actualizări de sisteme de operare și software. Un nou program revizuit al companiei...

UE obligă producătorii de dispozitive să adopte USB-C pentru încărcare

Comisia Europeană a anunțat ultima sa hotărâre de a adopta USB-C ca port standard de încărcare pe dispozitivele digitale. Comisia CE motivează...

Samsung va produce cipuri pentru mașini autonome pentru Tesla

Samsung Electronics este în discuții cu Tesla pentru a produce cipuri pentru mașinile autonome viitoare ale companiei americane. Aceste cipuri vor fi...

Dacă senzorul dvs. de amprentă moare, la fel și Samsung Pass

Cei mai mulți utilizatori de smartphone-uri Samsung sunt cel mai probabil familiarizați cu Samsung Pass. Aplicația este nativ pe toate telefoanele Samsung...