Samsung Dual Slide, un smartphone cu afișaj retractabil dublu

607
Samsung Dual Slide un smartphone cu afisaj retractabil dublu
Sursa Foto: letsgodigital.org

De două săptămâni a fost lansată seria Samsung Galaxy S21 de ultimă generație. Cele trei modele au primit un design complet nou al camerei. Cu toate acestea, în acest an sunt așteptate mai multe modele de top de la Samsung, inclusiv trei modele pliabile. Este posibil ca producătorul sud-coreean să prezinte și un smartphone rulabil. Acum a apărut un brevet despre un telefon Samsung Dual Slide.

Cu ceva timp în urmă au fost informații că Samsung dorește să utilizeze un panou de afișaj flexibil pentru a mări un telefon de 6 inch (15,24 centimetri) într-o tabletă de 8 inch (20,32 centimetri). Mai multe detalii despre design sunt încă necunoscute. Este posibil ca Samsung să dorească să aplice următoarea tehnologie, deoarece companiei i sa acordat un brevet pentru un „smartphone cu două ecrane retractabile – Samsung Dual Slide”.

Samsung Dual Slide, smartphone cu două ecrane retractabile

În martie 2020, Samsung Electronics a solicitat un brevet pentru un „dispozitiv electronic Samsung Dual Slide”. Documentația a fost publicată de WIPO (Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală) la 21 ianuarie 2021. Deși este un smartphone aparent normal, este un „dispozitiv retractabil dublu”. Atât fața, cât și partea din spate a smartphone-ului sunt prevăzute cu material flexibil, astfel încât să puteți extinde telefonul în lățime.

Un ecran mare flexibil este folosit pentru partea din față. Există mai multe opțiuni disponibile pentru spate. Documentația menționează posibila integrare a unui al doilea afișaj flexibil sau a altui material flexibil, cum ar fi folie de metal, țesătură sau piele.

WIPO este una din agențiile specializate ale Organizației Națiunilor Unite. World Intellectual Property Organization este finanțată din contribuțiile statelor membre și din donațiile publice și private. WIPO are în acest moment 193 de state membre.

Deși cu un al doilea afișaj ați avea o suprafață a ecranului mai mare, ne întrebăm cât vor fi costurile. Xiaomi Mi Mix Alpha, un smartphone cu afișaj surround avea un preț de 2.550€, dar nu a fost niciodată lansat. Mai mult, un smartphone cu afișaj dual are dezavantajul că dispozitivul este întotdeauna pe unul dintre cele două afișaje, ceea ce crește semnificativ riscul de zgârieturi și deteriorări.

Suprafața ecranului poate fi mărită cu aproximativ 30%

Carcasa are două trepte de viteză și o șină care face posibilă tragerea în interior și afară a afișajului flexibil. În forma sa cea mai compactă, o parte a ecranului retractabil este stocată în carcasă. Pentru aceasta a fost montat un element de tambur, în jurul căruia ecranul se îndoaie. Același mecanism este folosit și pentru spate, deoarece acesta este un material flexibil, iar spatele se poate deplasa și cu acesta. Cadrul a fost, de asemenea, adaptat la acest lucru, vom reveni la acest lucru mai târziu.

Desfășurat, aveți o suprafață a ecranului cu aproximativ 30% mai mare – ceea ce ar fi în conformitate cu zvonul că ecranul de 6 inch poate fi transformat într-unul de 8 inch. În forma sa cea mai compactă, aveți la dispoziție un telefon mobil relativ mic, dacă doriți să lucrați productiv și să utilizați mai multe aplicații în același timp, atunci ecranul poate fi extras.

Senzorul de amprentă este plasat sub ecran în acest model, așa cum se menționează în descrierea detaliată. Dacă este necesar, mai mulți senzori sunt așezași sub ecran. Pot fi plasați acolo un senzor de gest, un giroscop, un senzor de proximitate sau un senzor cu infraroșu.

Cadru cu un sistem de comutare ingenios pe noul brevet Samsung

Cadrul acestui smartphone Samsung Dual Slide este, de asemenea, unic. Are un design deosebit de înalt, mai bun decât am văzut până acum cu un prototip de smartphone cu ecran roll-up. Samsung a optat pentru integrarea unui fel de sistem cu lanț în partea de sus și de jos, astfel poate fi tras și scos ca o armonică.

Ca urmare, cadrul robust rămâne complet intact chiar și atunci când este extins – fără a crea o crestătură în care dispozitivul este îndepărtat. Acest lucru avantajează atât aderența, cât și rezistența. Acest lucru va face ca dispozitivul să se simtă mult mai mult ca unul compact. Sistemul de legătură cu lanț este acoperit cu o folie flexibilă / material de acoperire, care împiedică acumularea de praf și murdărie în mecanism.

Nu vrem să ne gândim la costurile unei astfel de smartphone, dar va veni în mod logic cu un preț. În cele din urmă, acest sistem de comutare asigură, de asemenea, că întreaga spate trebuie să fie din material flexibil. Pentru ca Samsung să numească acesta un telefon cu două ecrane – indiferent dacă spatele este prevăzut cu o suprafață de afișare, întregul spate trebuie să se poată deplasa cu el. Acest lucru este clar diferit de smartphone-urile retractabile pe care le-am văzut până acum, care implicau un spate solid cu un interior retractabil.

Design camere foto tip Galaxy S21

În plus, documentația Samsung Dual Slide menționează integrarea unei camere frontale și a unei camere spate. Pentru camera selfie, probabil va fi aleasă o cameră în gaură cum este pe smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold 2. Un astfel de sistem de camere este relativ ușor de aplicat cu un ecran flexibil.

Camera din spate va fi proiectată vertical și va conține mai multe obiective. Cel mai bun exemplu este camera triplă aflată pe Samsung S21. Datorită sistemului de comutare mobil din partea de sus, insula camerei a fost extinsă doar lateral de data aceasta.

Deși cele trei obiective utilizate în S21 sunt aceleași cu cele ale modelului S20, doar designul a fost complet revizuit. Pentru toate cele trei noi modele din seria S, Samsung a ales să integreze insula camerei în cadru, combinând-o atât cu partea superioară, cât și cu partea stângă a dispozitivului. Se așteaptă ca în 2021 să urmeze mai multe modele high-end, cu un accent clar pe sistemul de camere.

Ce smartphone-uri slide sunt așteptate în 2021?

Nu este prima dată când auzim despre un telefon retractabil Samsung Galaxy. Samsung a prezentat deja un prototip unui grup select la CES 2020. Ulterior, compania a depus, de asemenea, mai multe brevete pentru smartphone-uri slide-out.

LG va deveni probabil primul producător de telefoane care a lansat un smartphone rulabil, conform LetsGoDigital. La începutul acestei luni LG a prezentat pentru a doua oară un scurt teaser al LG Rollable în curs de dezvoltare. Dispozitivul rulabil de la LG va fi probabil anunțat la sfârșitul lunii martie. Apoi probabil va dura câteva luni până când puteți cumpăra efectiv acest telefon rulabil.

De asemenea, Oppo a prezentat recent un prototip special de smartphone cu un afișaj extraordinar ingenios. Oppo X (2021) este un telefon rulabil cu ecran care poate fi desfășurat de la 7,4 inch la 6,7 inch. Cu toate acestea, deocamdată, Oppo nu are nicio intenție de a lansa efectiv smartphone-ul retractabil.

TCL a arătat, de asemenea, un astfel de telefon mobil în luna martie a anului trecut. Smartphone-ul TCL glisor de 6,8 inch (17,27 cm) ar putea fi mărit la o dimensiune a ecranului chiar mai mare de 7,8 inch (19,81 centimetri). S-a utilizat un mecanism de retragere similar cu cel al smartphone-ului cu Samsung Dual Slide. Dacă Samsung intenționează într-adevăr să lanseze și un smartphone rulabil în acest an, cel mai probabil va fi în a doua jumătate a anului.

Smartphone-uri Samsung premium așteptate în 2021

Cu toate acestea, sunt așteptate alte câteva smartphone-uri Samsung cu ecran pliabil. Galaxy Z Fold 2 va avea ca succesor anul acesta pe Galaxy Z Fold 3. Acesta poate veni cu IP68 și la fel ca Galaxy S21 Ultra, va primi suport S Pen. În plus, este de așteptat o variantă mai ieftină, sub forma unui Galaxy Z Fold FE. În cele din urmă și Galaxy Z Flip va primi un succesor. Acest smartphone pliabil cu clapetă va fi cel mai probabil lansat sub numele Samsung Galaxy Z Flip 3.

Cu atât de multe modele de smartphone-uri pliabile se pune o întrebare. Mai există loc în galaxia Samsung pentru un smartphone rulabil Samsung Dual Slide în 2021? Trebuie să avem răbdare pentru acest răspuns până la începutul anului 2022.

SURSĂLetsgoDigital