Samsung devine dur cu dezvoltatorii în privința falselor fețe de ceas

842

Recent, Samsung a intrat în necazuri cu Swatch, cunoscuta companie elvețiană producătoare de ceasuri. Compania Swatch a dat în judecată Samsung pentru presupusa încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală. Swatch a susținut că unele dintre fețele de ceas descărcate de utilizatori din Samsung Galaxy Store, au încălcat proprietatea intelectuală. Swatch a cerut 100 milioane de dolari daune punitive.

Acest lucru nu este o problemă nouă pentru Samsung și pentru Galaxy Store. Dar reclamațiile anterioare avute de gigantul tech au fost pentru drepturi de copyright unde s-au cerut sume mai mici. Acest proces pentru despăgubiri de 100 de milioane de dolari sigur nu este văzut de Samsung cu zâmbetul pe buze. Acum, conform IotGadgets, atenția companiei sud-coreene se îndreaptă spre dezvoltatori și falsele lor fețe de ceas.

Samsung Galaxy Store, notificare dură pentru dezvoltatori

Acum, echipa responsabilă de magazinul Samsung Galaxy a trimis un e-mail dur către către dezvoltatori. Prin acesta le-a fost notificat modificările aduse politicii de înregistrare a fețelor de ceas. Într-un efort de a reduce problemele legate de IP (Intellectual Property), Samsung a decis schimbarea politicii, a trecut de la „vânzător deschis la închis”. Anterior, compania coreeană a fost foarte îngăduitoare și le-a permis dezvoltatorilor să publice fețe de ceas fără a avea un control strict referitor la drepturile de proprietate intelectuală. Acum gigantul sud-coreean a luat în serios lupta împotriva încălcărilor IP.

Samsung a emis un nou set de termeni pentru serviciul Galaxy Store Watch Service. Dacă, în calitate de dezvoltator de fețe de ceasuri pentru smartwatch-urile Samsung, doriți să înregistrați o nouă față de ceas, va trebui să vă garantați cu privire la acestea. Numai atunci ai voie să încarci noul fișier cu fețe de ceas! Actualii dezvoltatori trebuie să respecte noii termeni impuși de Samsung.

IP (Intellectual Property), proprietatea intelectuală cuprinde două tipuri de drepturi: drepturile de proprietate industrială (mărci comerciale, brevete, denumiri de origine, secrete industriale și comerciale) și drepturile de autor. Primul brevet a fost acordat în 1474 în Veneția. Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este sărbătorită pe 26 aprilie.

Cine nu respectă noile condiții nu va mai înregistra fețe de ceas pe Galaxy Store

În conformitate cu noua politică, numai dezvoltatorii care acceptă noii termeni pentru Galaxy Store au dreptul să înregistreze fețe de ceas. Dacă numele feței de ceas, al etichetei, al descrierii, al imaginilor și al altor componente încalcă drepturile IP ale altor persoane, Samsung va suspenda toate aplicațiile dezvoltatorului respectiv și îi poate închide contul acestuia fără o notificare prealabilă. Unii vor vedea acest lucru ca o abordare drastică, dar probabil că este cea mai bună metodă de a rezolva această problemă.

Samsung are multe smartwatch-uri pe piață și aduce permanent alte noutăți. Samsung Gear S3, Gear Sport sau Galaxy Watch sunt extrem de apreciate de utilizatori. Anul acesta gigantul tech a lansat și Galaxy Watch Active, așa că Galaxy Store este foarte căutat pentru fețe de ceas.

Se pare că gigantul tech suspendă chiar fețele de ceas existente de la dezvoltatorii care nu acceptă noii termeni, potrivit SamMobile. Acest lucru va avea un impact asupra numărului și calității fețelor de ceas disponibile în Magazinul Galaxy. Partea bună este că dezvoltatorii nu mai pot copia branduri populare și Samsung nu va mai avea probleme. Probabil că acest lucru va încuraja dezvoltatorii să vină cu modele noi și originale.