Samsung va furniza echipamente de rețea 5G pentru KDDI Japonia

1148
Sursa Foto: Samsung Electronics

Gigantul high-tech sud-coreean va furniza echipamente pentru rețeaua 5G a operatorului de telefonie mobilă KDDI din Japonia. În acest fel Samsung intră pe una dintre cele mai profitabile piețe de rețea 5G din lume. Compania Samsung a fost aleasă ca unul dintre furnizori pentru echipamentul 5G al operatorului de telefonie mobilă din Japonia, împreună cu Ericsson din Suedia și Nokia din Finlanda pentru următorii cinci ani, din 2019 până în 2024.

Deși Samsung nu a dezvăluit exact mărimea contractului, conform Korea Times surse din domeniu au declarat că valoarea contractului este de peste 2 miliarde de dolari. „Samsung a câștigat un contract pentru furnizarea echipamentului său de rețea 5G către KDDI. Cu toate acestea, nu putem confirma valoarea contractului„, a spus un oficial Samsung.

Guvernul japonez a decis să excludă compania chineză Huawei Technologies din contractul pentru implementarea rețelei 5G în Japonia. În acest fel era de așteptat ca Samsung să preia mare parte din  acordul de furnizare de echipamente în comun cu Ericsson și Nokia. Samsung a fost selectată de KDDI drept principalul furnizor 5G pentru implementarea rețelei de generație viitoare în Japonia, alături de Nokia Corp. din Finlanda și Ericsson din Suedia.

Samsung vrea să ajungă la o cotă de piață de 20% în domeniul rețelelor 5G

Prin participarea la acest proiect, Samsung își va spori cota de piață în domeniul rețelelor 5G. Astfel Compania coreeană se apropie cu un pas mai mult de obiectivul de 20% din cota de piață globală 5G până în 2020. În 2018, Samsung a avut aproximativ 5% cota pe piața globală a echipamentelor de rețea (locul șapte). Samsung este momentan singurul jucător care poate oferi atât instalații de rețea 5G, cât și smartphone-uri 5G.

Ericsson este o companie suedeză cu sediul în Stockholm, ce construiește rețele de telecomunicații. Compania a fost fondată în 1876 de Lars Magnus Ericsson. Este cel mai mare producător de rețele de telefonie mobilă din lume. Ericsson deține 50% din producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson.

În anul 2020 Japonia va organiza Jocurile Olimpice, la Tokio. În scopul de a asigura Jocurilor Olimpice cea mai nouă tehnologie de transmisie mobilă, Japonia a accelerat eforturile pentru implementarea rețelei 5G la începutul anului viitor.

Samsung a mai colaborat anterior cu KDDI

NTT DOCOMO, este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Japonia. Compania intenționează să investească cel puțin 795 miliarde de yeni (7,37 miliarde de dolari) în 5G în următorii cinci ani. Operatorul de telefonie mobilă KDDI, al doilea cel mai mare operator, urmează să cheltuiască 466 miliarde de yeni. Numărul trei pe piața din Japonia este Softbank și Rakuten este pe locul patru. Aceste două companii vor investi 206 miliarde de yeni, respectiv 194 miliarde de yeni.

Samsung a fost un partener de mai mulți ani al KDDI. A furnizat anterior echipamente de rețea 3G și 4G LTE firmei japoneze. KDDI a efectuat încercări pe teren ale rețelei sale 5G folosind echipamentele 5G Samsung de mai multe ori. În martie 2018, cele două companii au finalizat cu succes mai multe probe 5G pe un stadion de baseball din Okinawa. KDDI se așteaptă ca primele servicii comerciale 5G comerciale să fie disponibile din martie 2020.