Acasă Stiri Samsung și KDDI comunicare video 4K prin 5G, în Japonia

Samsung și KDDI comunicare video 4K prin 5G, în Japonia

Samsung Electronics și KDDI au anunțat că au încheiat cu succes un test de 5G cu transmisie video în timp real. A fost transmisă o înregistrare video de ultra-înaltă definiție (UHD) de 4 K de pe un tren, prima în Japonia. Samsung a mai colaborat cu KDDI și anterior.

Împreună cu Universitatea Waseda, Keihin Corporation și Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR), Samsung a demonstrat o comunicare eficientă prin intermediul unei transmisiuni video 4K UHD. A fost folosită o stație de bază de 5G cu frecvența de 28GHz. Transmisia video a demonstrat că se poate urmări în timp real siguranța pasagerilor din trenuri, în Tokyo.

Demonstrația a fost efectuată în perioada 21 noiembrie – 21 decembrie 2018 la terminalul internațional al aeroportului Haneda din Ota, Tokyo. Pe măsură ce numărul de călători care sosesc este în continuă creștere și trebuie transportați cu metroul, Samsung și KDDI lucrează la scenariul real, alimentat de 5G, pentru a face călătoriile mai sigure și mai convenabile.

Avem nevoie de video de înaltă calitate în timp real pentru a urmări rețeaua de transport aglomerată din Tokyo„. A declarat Yoshiaki Uchida vicepreședinte executiv la KDDI. „A fost imperativ necesar să lucrăm cu Samsung în domeniul 5G. Este un partener de încredere, care ne va oferi o soluție de urmărire a securității în trenuri în epoca 5G„.

KDDI cu sediul în Tokyo este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicații din Asia. Are experiență la nivel global în furnizarea de servicii de înaltă calitate. Oferă servicii de telefonie mobilă, comunicații cu linie fixă și centre de date, oferă soluții complete pentru toate tipurile de telecomunicații.

În timpul testului datele au fost transmise prin tablete utilizând 5G

Când avem de-a face cu soluțiile de securitate, nu există loc de eroare. A trebuit să construim un serviciu care să utilizeze cel mai bine vitezele mari oferite de 5G„. a declarat Paul Kyungwhoon Cheun, vicepreședinte executiv și șef al Networks Business la Samsung Electronics. „Prin colaborarea noastră cu KDDI, am arătat potențialul tehnologiei 5G. Rețeaua 5G oferă niveluri de calitate și securitate care au fost de neconceput până acum”.

Folosirea unei rețele 5G a permis transmiterea cu succes a unei mari cantități de date video. O asemenea cantitate ar fi fost greu de realizat prin intermediul comunicațiilor mobile tradiționale. Colectarea și analizarea videoclipurilor 4K UHD în timp real va elimina o parte din sarcinile personalului responsabil de monitorizarea constantă a imaginilor. De asemenea, îi va ajuta să detecteze pericolele la timp și să îmbunătățească siguranța generală a călătorilor.

În timpul demonstrației, fișierele video colectate de la camerele de securitate 4K au fost trimise prin intermediul tabletelor utilizând 5G. Apoi, fișierele au fost primite de stația de bază pentru a fi afișate pe monitor și ochelarii VR din camera de monitorizare. În plus, detectarea oricăror persoane sau obiecte suspecte la stație a fost posibilă prin colectarea și analizarea fișierelor 4K primite pe server.

Soluțiile Samsung 5G au fost folosite în timpul acestor teste. Compania KDDI a fost responsabilă pentru evaluarea și proiectarea mediului de testare 5G la gară și în tren. Universitatea Waseda a furnizat sistemul de monitorizare, ochelarii VR și evaluarea video.

Stiri

Galaxy S22 Ultra va avea cea mai bună cameră zoom realizată vreodată

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun smartphone în materie de camere foto de pe piață.  Acest lucru se datorează camerei...

Samsung dezvoltă o tehnologie avansată de ambalare a cipurilor

Samsung a declarat vineri că a dezvoltat o nouă tehnologie avansată de ambalare a cipurilor pentru aplicații de înaltă performanță. Gigantul tech...

Galaxy Z Fold 2: rezistența la praf este inspirată de aspiratoarele Samsung!

Samsung tocmai a împărtășit o poveste uimitoare care spune multe despre provocările de a proiecta primele modele de smartphone-uri pliabile. Samsung Galaxy...

Noi detalii despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch Active 4

Tot mai multe zvonuri din ultima perioadă spun că Samsung lucrează la două noi ceasuri inteligente. Cele două ceasuri smartwatch-uri Samsung Galaxy...

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...