Samsung lansează primele ecrane OLED 4K pentru laptopuri, la CES 2019

1151

Samsung va prezenta un ecran OLED pentru notebook-uri, de rezoluție 4K, la Consumer Electronics Show (CES) în ianuarie 2019. Gigantul high-tech are pregătit panoul care va fi disponibil în trei dimensiuni, de 13,3 inch, 14 inch și 15,6 inch, potrivit SamMobile. CES 2019 este programat să aibă loc în Las Vegas, SUA, între 8 și 11 ianuarie 2019.

Tehnologia OLED implică utilizarea de LED-uri organice și are mai multe avantaje comparativ cu ecranele LCD tradiționale. Laptopurile OLED ar putea fi următoarea tendință în materie de ecrane pentru laptopuri pentru anul viitor. Și în acest domeniu gigantul sud-coreean este de așteptat să dea tonul.

Samsung ar putea lansa un laptop cu ecran OLED anul viitor

Panourile OLED de 4K pentru notebook-uri dezvoltate de Samsung Display sunt de înaltă rezoluție, lumină albastră redusă (mai bună pentru utilizare îndelungată) și un unghi larg de vizionare. Acestea sunt, de asemenea, mai subțiri decât ecranele actuale LCD și garantează un consum minim de energie. În plus, panourile OLED oferă, de asemenea, culori strălucitoare, un contrast bun și ajută la eventualele probleme legate de oboseala ochilor.

Astfel, aceste panouri OLED vor aduce cu siguranță avantaje considerabile față de panourile LCD pentru notebook-uri, dar vor fi și puțin mai costisitoare. Diferența de preț dintre un OLED și un panou LCD cu aceeași rezoluție nu va fi prea mare. Prețul noilor panouri Samsung este de așteptat să fie cu aproximativ 50 $ mai mare comparativ cu un ecran LCD.

Dell Inc este o companie multinațională cu sediul în Round Rock, Texas, fondată în 1984. Dezvoltă, produce, vinde și oferă suport pentru calculatoare personale și a alte produse legate de calculator. Compania Dell a fost fondată de Michael Dell în timp ce era student la Universitatea Austin din Texas. A pornit cu un capital inițial de 1.000$.

Această diferență de preț nu este mare și acest lucru ar putea să-i tenteze pe producători să treacă la panourile OLED anul viitor. Sigur inițial vor aștepta să vadă răspunsul pieței la noua calitate a ecranelor. Experții din acest domeniu cred că vor exista numeroase laptopuri care vor utiliza panouri OLED de înaltă rezoluție în 2019. Samsung se află în discuții cu renumiți producători – HP, Dell și Lenovo, pentru a le furniza astfel de panouri. Bineînțeles că Samsung va lansa și propriul său laptop anul viitor.