Samsung Electronics va cumpăra ecrane OLED de la LG Display

223
Samsung Electronics va cumpara ecrane TV OLED de la LG Display
Sursa foto: via asiaone.com

LG Display din Coreea va începe să furnizeze ecrane TV OLED de ultimă generație către Samsung Electronic din acest trimestru. Informația a fost făcută publică de mai multe surse din Coreea de Sud. Este o afacere din care Samsung va avea numai de câștigat, divizia de televizoare Samsung va deveni astfel și mai profitabilă.

LG Display își propune să furnizeze două milioane de ecrane TV OLED anul viitor. Apoi, subsidiara LG Electronics va crește livrările la trei și apoi cinci milioane de ecrane în anii următori. Potrivit AsiaOne, livrările inițiale pentru Samsung ar fi probabil panouri TV OLED (WOLED) de 77 inch (195,58 centimetri) și 83 inch (210,82 cm).

Ecrane OLED de la LG Display pe viitoarele televizoare Samsung

Pentru Samsung, acordul evidențiază modul în care compania urmărește să-și extindă televizoarele OLED de ultimă generație, pe măsură ce concurența din partea companiilor din China este tot mai mare. Aceste ecrane OLED costă de aproape cinci ori mai mult decât cele cu cristale lichide (LCD).

Recent analiștii economici au speculat că LG Display este în discuții pentru a furniza ecrane TV OLED unui nou client. Agenția de presă Reuters a fost prima care a detaliat acordul cu Samsung Electronics. Atât LG Display, cât și Samsung Electronics au refuzat să comenteze informația.

Samsung Electronics este cel mai mare producător de televizoare din lume în ultimii 16 ani. Samsung nu a acordat mare atenție în ultimii ani tehnologiei OLED în televizoare față de LG Electronics. Gigantul coreean a argumentat că tehnologia este mai potrivită pentru dispozitive mici, cum ar fi smartphone-urile și tabletele, parțial din cauza costului ridicat al panourilor.

Sony Walkman a revoluționat lumea muzicii și a schimbat modul în care ascultăm muzica. Walkman-ul a fost vândut timp de 31 de ani! Walkman-ul a fost vândut ca „Soundabout” în SUA, „Stowaway” în Regatul Unit și „Freestyle” în Australia.

LG Display furnizează ecrane TV OLED către LG Electronics și Sony. De asemenea, furnizează ecrane și pentru smartphone-urile Apple. Samsung Display se concentrează pe ecrane OLED pentru telefoanele mobile și tabletele produse de Apple și Samsung.

În materie de televizoare OLED, Samsung deține în prezent o cotă de piață de 6,1%. Samsung este în urma LG Electronics cu 54,6% și Sony cu 26,1%, potrivit companiei de cercetare de piață Omdia. Piața este de așteptat să crească cu aproape șase procente, până la 11,7 miliarde USD în acest an și la 12,9 miliarde până în 2027, potrivit Omdia.