Samsung furnizează ecrane QD-OLED și altor producători de televizoare

389
Samsung furnizeaza ecrane QD-OLED si altor producatori de televizoare
Sursa Foto: via techradar.com

Samsung Display a început să producă ecrane QD-OLED din luna noiembrie anul trecut. Acum subsidiara Samsung Electronics a început să vândă acest tip de ecran și altor producători de televizoare. Anunțul a fost făcut de Samsung Display zilele trecute.

Întrucât Samsung Display continuă să producă în masă ecrane QD-OLED, compania lucrează cu un număr de clienți din întreaga lume pentru a aduce aceste ecrane pe piață cu produse inovatoare lansate în 2022 și ulterior”. A scris compania într-un comunicat de presă difuzat recent pe site-ul său web. Acest lucru este deosebit de interesant, deoarece Samsung Electronics nu a anunțat un televizor QD-OLED propriu la CES 2022.

Așteptăm ca Samsung să lanseze oficial primul său televizor QD-OLED

Conform TechRadar, Samsung plănuia să cumpere un număr substanțial de afișaje OLED de la LG Display. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar acum se pare că știm de ce. Înainte de CES 2022 Samsung a dat detalii despre un viitor televizor QD-OLED cu diagonala de 65 inch. De asemenea, zilele trecute am scris că ecranele Samsung QD-OLED au certificarea Pure RGB Luminance.

Acestea fiind spuse, momentan Samsung nu are un televizor QD-OLED propriu pe rafturile magazinelor. Singurul QD-OLED disponibil public anunțat până acum este noul Sony A95K QD-OLED, anunțat la CES 2022. Prețul și disponibilitatea nu sunt oficiale pentru acel televizor, dar Sony a spus pentru TechRadar că televizorul va oferi 200% saturație a culorii față de televizoarele LED-LCD tradiționale.

Sony Group Corporation este a treia companie japoneză de electronice după Hitachi și Panasonic. Compania a fost fondată în 1946 de către Akio Morita și Masaru Ibuka. În 2021 Sony avea aproximativ 110.000 de angajați.

Anunțul privind intenția Samsung de a vinde ecrane QD-OLED include și informații despre certificarea SGS recentă. Certificarea se referă la Tonuri de culoare adevărată, Luminanță RGB pură și Unghi de vizualizare ultralarg – trei puncte forte majore ale noii tehnologii.

Televizoarele OLED au oferit niveluri de contrast fenomenale de ani de zile. Dar ele s-au luptat permanent să producă cea mai bună saturație a culorii, deoarece utilizarea unui sub-pixel alb și lipsa ieșirii luminii împiedică capacitatea de a obține cea mai profundă gamă de culori.

QD-OLED elimină sub-pixelul alb în întregime și combină un strat albastru cu auto-emisie cu un strat Quantum Dot pentru culori mai saturate. Saturația mai profundă permite televizoarelor să aibă unghiuri de vizualizare mai bune decât LED-LCD. În același timp și luminanța este mai mare decât la ecranele OLED de bază.