Samsung QD-OLED TV – primele detalii oficiale despre modelul de 65 inch

238
Samsung OLED TV - primele detalii oficiale despre modelul de 65 inch
Sursa Foto: via winfuture.de

Încet, dar sigur, vălul de pe noile televizoare OLED Samsung pare să se ridice. Cu ocazia CES 2022 Las Vegas, Samsung va prezenta cel puțin un televizor cu noua sa tehnologie QD-OLED, care, printre altele, va oferi o diagonală de 65 de inch (165,1 centimetri) și până la 144Hz rata de actualizare a cadrelor.

Televizorul Samsung QD-OLED nu a fost anunțat într-un comunicat de presă oficial ca celelalte modele Samsung din 2022. În schimb, a apărut ca fiind câștigător al premiului Best of Innovation 2022 la CES 2022 Las Vegas.

În perioada premergătoare CES 2022 Las Vegas, Samsung a lansat noi modele de televizoare Lifestyle, Micro LED, Neo QLED. Dar multă lume a fost interesată de posibilele televizoare Samsung QD-OLED, potrivit WinFuture. Prima informație oficială în acest sens este oferită de CES Innovation Awards, care premiază noul televizor OLED cu tehnologie de afișare QD și diagonală de 65 de inch.

Samsung QD-OLED TV cu ecran de 144Hz și patru porturi HDMI 2.1

Site-ul web CES 2022 confirmă că televizorul Samsung QD-OLED are o diagonală de 65 de inch, o rată de actualizare de 144 Hz și patru porturi HDMI 2.1. Mai aflăm că „televizorul de 65 inch cu afișaj QD este primul afișaj OLED cu punct cuantic RGB adevărat. Are puncte quantice cu auto-emisie, care revoluționează televizoarele prin creșterea valorilor de contrast ale RGB OLED combinate cu culorile și luminozitatea punctelor cuantice pentru o calitate maximă a imaginii. Cu o calitate impecabilă a imaginii și a sunetului și viteză mare, televizorul cu afișaj QD reprezintă următorul nivel de divertisment la domiciliu”.

Object Tracking Sound este o tehnologie audio care sincronizează multi-direcțional sunetul cu dinamica imaginilor în mișcare de pe ecran. Object Tracking Sound optimizează conținutul de pe ecran făcând sunetul să se miște odată cu acțiunea.

Mai mult, site-ul CES 2022 oferă deja informații despre câteva detalii tehnice ale primului Samsung Televizor QD OLED. Vorbim despre o nouă generație de procesor Neo Quantum, un design Infinity One și tehnologia „Object Tracking Sound”. Termeni care au fost deja folosiți în legătură cu actualele televizoare Neo QLED. Geekbench confirmă și o rată de reîmprospătare de până la 144 Hz și patru conexiuni HDMI 2.1.

Alte detalii despre televizor, inclusiv prețul, disponibilitatea, imaginile sau dimensiunile ecranului de peste 65 de inch, sunt momentan neclare. CNET a contactat Samsung pentru detalii suplimentare, iar un reprezentant a răspuns: „Tot ce pot spune în acest moment este că vom avea mai multe de împărtășit despre gama de televizoare din 2022 în următoarele câteva săptămâni”. Samsung a mai adăugat că numele televizorului nu a fost încă stabilit.