Televizorul Samsung QD-OLED a primit certificarea Pure RGB Luminance

344
Televizorul Samsung QD-OLED a primit certificarea Pure RGB Luminance
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung și-a dezvăluit noua tehnologie Samsung QD-OLED la CES 2022 Las Vegas săptămâna trecută. De fapt, Sony și-a anunțat deja televizorul OLED de vârf, care folosește panoul QD-OLED. Alienware, o filială a companiei americane Dell, a lansat, de asemenea, primul său monitor QD-OLED, cu un afișaj cu rată de reîmprospătare ridicată. Era timpul ca Samsung să riposteze.

Ieri compania a anunțat că noua sa tehnologie Samsung QD-OLED a primit mai multe certificări pentru calitate remarcabilă a imaginii. Samsung a spus că ecranul QD-OLED a primit trei certificări de la SGS pentru luminozitate ridicată, unghiuri largi de vizualizare și culori precise. Samsung a dat la Las Vega și primele detalii despre televizorul QD-OLED cu diagonala de 65 inch.

Ecranele televizoarelor Samsung QD-OLED certificate de SGS

SGS este o companie elvețiană care oferă servicii de certificare pentru diferite categorii de produse. Această companie a certificat pentru anul trecut ecranele OLED de pe laptopurile Galaxy Book Pro și Pro 360 Galaxy Book Pro 360. Aceste laptopuri au primit certificarea pentru jocuri „Gaming Performance”.

Ecranul Samsung QD-OLED a primit certificarea Pure RGB Luminance pentru luminozitate maximă de 1.000 niți și raport de luminanță de 100%. Ecranul poate acoperi, de asemenea, 110% din gama de culori DCI-P3 și 90% din spațiul de culoare Rec.2020, conform SamMobile. Mai mult, afișajul Samsung QD-OLED oferă unghiuri de vizualizare ultra-largi, cu un raport de luminanță de 75% și 60° și o schimbare de culoare de doar 0,012 la 60°, conform SGS.

SGS (Société Générale de Surveillance) este fondată în 1878 și are sediul la Geneva. Oferă servicii de inspecție, verificare, testare și certificare. Este una dintre cele mai importante organizații de testare și certificare la nivel mondial.

Samsung a început producția în masă a panourilor de afișare QD-OLED în noiembrie 2021. De atunci mai multe companii din domeniu au început deja să le folosească în monitoarele și televizoarele lor.

Ho Sun, șeful de marketing al diviziei de afișaje mari a Samsung Display, a declarat: „pe măsură ce industria conținutului video, tehnologiile de producție, platformele și infrastructurile de comunicații cresc rapid, cererea de conținut de calitate premium crește rapid. QD-OLED Display este răspunsul nostru pentru a satisface această cerere. Noile ecrane oferă un nou standard pentru vizualizarea conținutului de înaltă calitate la cea mai înaltă calitate a imaginii”.