Samsung va lansa televizoare cu ecrane Quantum Dot în 2021

854
Sursa Foto: businesskorea.co.kr

Samsung Display nu va mai produce ecrane cu cristale lichide (LCD) începând de anul viitor. Cel mai mare producător mondial de ecrane se va concentra apoi pe afișaje cu puncte cuantice Quantum Dot (QD). De asemenea, Samsung Display va acorda mai multă atenție strategiei TV a companiei sale mamă, Samsung Electronics.

Samsung Display intenționează să producă în masă panouri QD bazate pe diode cu emisii de lumină organică (OLED) începând cu prima jumătate a anului viitor. În acest fel Samsung Electronics are mari șanse să producă televizoare cu ecrane Quantum Dot (QD) începând de anul viitor.

Televizoarele cu ecrane QD cu performanțe net superioare celor actuale

Ecranul Quantum Dot de la Samsung îmbunătățește foarte mult reproductibilitatea culorilor prin plasarea materialelor cuantice roșii și verzi pe materiale OLED albastre care emit lumină singure. Spre deosebire de televizoarele LCD, ecranele QD nu au nevoie de iluminare de fundal. Samsung Display intenționează să producă inițial aproximativ 30.000 de ecrane QD pe lună la fabrica sa din Asan, Coreea, conform BusinessKorea.

Analiștii pieței TV spun că 2021 va fi cel mai bun moment pentru Samsung Electronics pentru a lansa televizoare cu ecran QD. Samsung Electronics va lansa televizoare Quantum Dot Display care se vor situa calitativ peste actualele televizoare QLED. Atât ecranele QLED cât și QD sunt bazate pe materiale cuantice. În acest fel nu este nevoie ca Samsung să își revizuiască în mod semnificativ strategia actuală. Punctele cuantice, atunci când sunt luminate, emit lumină la o lungime de undă foarte specifică în funcție de dimensiunea acestora. Acest fenomen este cunoscut sub numele de luminiscență.

Punctele cuantice sunt particule minuscule de semiconductor cu o dimensiune de câțiva nanometri, având proprietăți optice și electronice. Puncte cuantice sunt produse prin sinteza plasmei din compuși binari de plumb, cadmiu, telur sau indiu.

Anul acesta evenimentele sportive importante – Jocurile Olimpice de la Tokyo și Euro 2020 – au fost amânate pentru 2021. Acest lucru poate fi în avantajul companiei Samsung care vrea să lanseze televizoare QD în 2021. În anii cu evenimente sportive majore cerește semnificativ cererea de televizoare performante cu diagonală mare. Amânarea Jocurilor Olimpice și Euro 2020, două evenimente sportive mari, poate fi o veste bună pentru Samsung Electronics.

Cu toate acestea, prețurile ridicate ale afișajelor QD și o productivitate inițială scăzută sunt considerate provocări majore pentru gigantul high-tech sud-coreean Samsung Electronics.